5. daļa - piejūra, Oru parks, Rakvere

Posted by [info]inese_tk on 2012.07.19 at 13:25
11. jūlijs: rīts kempingā pie foršā hipija. arbūzs. braucam peldēties uz Sillamae ūdenskrātuvi. tur ir arī mazs ūdenskritumiņš un kā izrādās arī teltsvieta, kuru būtu varējuši nakšņot for free. bet hipijkempings bija foršs un tas ūdenskritumiņš atrodas tik jocīgā vietā, ka drošvien nebūtu paši atraduši. Paites stāvkrasts. Toilas Oru parks. slāvisms. mediatīva akmeņu kraušana. sāk bojāties laiks. Valastes ūdenskritums. Sakas muiža, džungļainais krasts un dzelžu trepes lejup. sāku nogurt no jūras. Kivioli degakmens izdedžu kalni. augšā kāpt slinkums, paskatamies no apakšas un braucam tālāk. Rakvere. delīrijs. siltas pusdienas (jocīgas). uzkāpjam Svētās Trīsvienības lutreāņu baznīcas tornī. cietoksnī iet nav spēka. samērā mīlīga pilsētiņa, bet joprojām krieviska.
nevar saprast, kur braukt tālāk. atgriežamies pie jūras. cementa pilsēta-monstrs Kunda. ilgi nevaram atrast, kur nakšņot. kartē norādīto teltsvietu neatrodam, visur apdzīvotas vietas un visi celiņi ved uz mājām. vēlu vakarā iebraucam kempingā Rutjā, kurā ir arī zirgi. trešais, pēdējais un dārgākais kempings - samaksājām 10 eiro. bija duša, virtuvīte ar traukiem un vaifajs. vēsa nakts.
bilance:
redzēti apmēram 16 zirgi un 2 poniji
1 pelde 1 ūdenskrātuvē


Sillamae ūdenskrātuve


Langeoja ūdenskritums


piezūmots skats no stāvkrasta. kad biju Igaunijā pamatskolas vidū, tad gids stāstīja ka Austrumigaunijas iedzīvotājiem esot baigā izklaide - uzlikt vecai mašīnai uz gāzes pedāļa ķieģeli un palaist lejā no kraujas




nespēju atturēties no tēju vākšanas.
vispār jāatzīst, ka daba viņiem intensīvāka un bagātāka. tur pa pilnam redzēju visādus augus, par kuriem latviešu ārstniecības augu grāmatā teikts - Latvijā plaši izplatīti, bet kurus nezkāpēc praktiski nekur neredzu, vai redzu tikai pa dažiem saudzējamiem īpatņiem. nu, piemēram, īstās madaras vai baldriāni vai ilzītes un vēl visvisādus.


dekorācijas maiņa tēju žāvētavā




Oru parks












viens no jaukākajiem brīžiem braucienā - akmeņu kraušanas vorkšops








piezūmots stāvkrasts




Valastes ūdenskritums (Tas atrodas pie Ontikas klints, kas ir 56 m augsta, un tā kritums ir 30,5 m)


Ontikas klints gabalu uz priekšu aiz ūdenskriķa


Kohtla Jarves industriālās kaudzes


skatu tornis pie Sakas muižas


un trepes pa dinozauru laikmeta krauju uz džungļu pludmali


te būtu bijis forši nopeldēties, bet kostīms bija augšā mašīnā un netāļu bija cilvēki, tāpēc pa pliko nevarēja


Kivioli (Kiviīli?) degakmens izdedžu kalns, kurā, ja gribas, var uzkāpt. mums tobrīd negribējās.


Rakvere


kāpnes uz baznīcas torni














kaukur pa ceļam starp Rakveri un Kundu


cementa monstrs Kunda


Ehalkivi vadakmens. Tā augstums ir 7,6 m, apkārtmērs - 49 m, bet tilpums 930 m3 (kas ir vadakmens?)
kad biju Igaunijā tais pamatskolas laikos, tam akmenim kaukā varēja tikt klāt. man ir bilde viņam pavisam blakus. bet tā kā mēs bijām piebraukši, tā nevarēja nekur tikt. starp akmeni un mums bij plata un slapa niedrāju josla.


ļoti šaura pludmalīte un jūra gandrīz pie paša ceļa Rutjā




šādas kolāžas rotāja kempinga virtuvītes sienas




izsalkušu odu sabiedrībā izmantojot vaifaiju (un to, ka vispār ir iespēja ielūrēt kompī, kurš bez iespraušanās rozetē neiet) Lonely Planet ceļvedī izlasu šādas rindas par visu, kas Igaunijā ir uz austrumiem no Lahemā nacionālā parka (t.i par to daļu, kuru apbraukājām šajā un iepriekšējā dienā)
The territory from Lahema to the Russian border at Narva has for decades been Estonia's main industrial corridor. Oil shale, used in power generation, comes from the regigion, and for years its by-product of sulphur dioxide has been the largest pollutant in Estonia.
If you're travelling in this rarely visited corner, you'll be among a handful of Western pioneers. Most visitors ar Russians who come for a soak ir one of the institutional sanatoriums in Narva-Joesuu or a holiday along the northen shores of Lake Peipsi.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.