jūlijs
Posted by inese_tk on 2012.07.03 at 17:22vakar izgudroju kūku. sanāca tik garšīīīīga, ka jāpadalās.
atkarībā no izmantotajām sastāvdaļām ir vai nu svaigēdāju vai ļoti svaigēdājiski vegāna.
ideāli piemērota karstām zemeņu laika dienām. garšīga, salda, atsvaidzinoša, nevelk pie zemes.
pamatne:
2 glāzes mandeles
1 glāze rozīnes (labāk žāvētas dateles, bet man mājās bija rozīnes un tāpat ir labi)
kanēlis
vidus:
kokosriekstu piens (no bundžas vai no svaiga kokonata)
1 banāns (labāk pazaļš)
zemenes (nu tāda normāla bļoda)
piparmētru lapiņas (maza saujiņa)
medus (vai agaves nektārs, vai kam nav iebildumu pret cukuru - cukurs, bet tad labāk muskovado) pēc garšas
virsai:
daļa zemeņu, kas atrodas tajā normālajā bļodā.
pamatnes sastāvdaļas maļ blenderī līdz tās samaļas mitrās drupačās/pulverī. ber uz aukstumizturīgas veidnes, ar rokām samīca un izspaida pa veidni. noteikti uztaisa arī maliņas.
vidus daļu sablendē, lej uz pamatnes tā, lai nebūtu līdz pašai maliņu augšai.
virsū saliek zemeņu pusītes un rotā ar mazām piparmētru lapiņām.
liek saldētavā uz pāris stundām, lai pacietē. nevajag arī aizmirst uz pārāk ilgu laiku, citādi sasals kramā. ja taisa priekš citas dienas, tad pirms ēšanas kādas pāris stundas jāatlaidina parastajā ledusskapja nodalījumā.
ja labi sanācis ar pamatnes veidošanu var griezt un ņemt kā kūkas gabaliņus. ja ne, tad iespējams drups, tāpēc izmēģinājumreizi nevajag taisīt priekš kādas speciālas un ārkārtīgi smalkas ballītes.
atkarībā no izmantotajām sastāvdaļām ir vai nu svaigēdāju vai ļoti svaigēdājiski vegāna.
ideāli piemērota karstām zemeņu laika dienām. garšīga, salda, atsvaidzinoša, nevelk pie zemes.
pamatne:
2 glāzes mandeles
1 glāze rozīnes (labāk žāvētas dateles, bet man mājās bija rozīnes un tāpat ir labi)
kanēlis
vidus:
kokosriekstu piens (no bundžas vai no svaiga kokonata)
1 banāns (labāk pazaļš)
zemenes (nu tāda normāla bļoda)
piparmētru lapiņas (maza saujiņa)
medus (vai agaves nektārs, vai kam nav iebildumu pret cukuru - cukurs, bet tad labāk muskovado) pēc garšas
virsai:
daļa zemeņu, kas atrodas tajā normālajā bļodā.
pamatnes sastāvdaļas maļ blenderī līdz tās samaļas mitrās drupačās/pulverī. ber uz aukstumizturīgas veidnes, ar rokām samīca un izspaida pa veidni. noteikti uztaisa arī maliņas.
vidus daļu sablendē, lej uz pamatnes tā, lai nebūtu līdz pašai maliņu augšai.
virsū saliek zemeņu pusītes un rotā ar mazām piparmētru lapiņām.
liek saldētavā uz pāris stundām, lai pacietē. nevajag arī aizmirst uz pārāk ilgu laiku, citādi sasals kramā. ja taisa priekš citas dienas, tad pirms ēšanas kādas pāris stundas jāatlaidina parastajā ledusskapja nodalījumā.
ja labi sanācis ar pamatnes veidošanu var griezt un ņemt kā kūkas gabaliņus. ja ne, tad iespējams drups, tāpēc izmēģinājumreizi nevajag taisīt priekš kādas speciālas un ārkārtīgi smalkas ballītes.