esmu kļuvusi par pavisam garlaicīgu, mazliet strādājošu, mājsaimnieci
Posted by inese_tk on 2011.09.25 at 00:14ļoti kruti cepīši:
1 glāze pilngraudu kviešu miltu;
1 glāze auzu pārslas;
1 tējkarote cepamais pulveris;
1/2 tējkarote jūras sāls;
1 glāze rīvētu burkānu;
2/3 glāzes drupinātu valriekstu;
1/2 glāze rozīņu;
kanēlis, ingvers (krutāk ar svaigu);
1/2 glāze nerafinētas kokoriekstu eļļas (var jau drošvien kādu citu arī, bet kokosniecei tas aromāts tāds mmmmm. ja sacietējusi, tad jāatkausē šķidra);
1/2 glāze medus (man vispār ļoti nepatīk medu karsēt, bet man mājās ir viens jocīgs, kurš jau labu laiku necukurojas, tā ka nebij žēl + liku medu mazāk nekā pusglāzi un pieliku 2 treknas tējkarotes ar iesala ekstraktu. var droši lietot kļavu sīrupu vai agaves nektāru. cukuru jau arī drošvien)
sajauc visas augšējā stabiņa sastāvdaļas. atsevišķi sajauc apakšējā stabiņa sastāvdaļas (ja lieto svaigu ingveru, tas iet pie apakšējā stabiņa). sajauc visu kopā, liek pa piciņām uz cepampapīra un cep kādos 200 grādos minūtes 15. kamēr karsti tikmēr pamīksti, bet atdziestot sacietē kraukšķīgi. ja pati nebūtu cepusi, neticētu ka viņiem klāt nav ola un cukurs, jo tā konsistence un kraukšķīgums tāds, kāds parasti ir olcukurcepumiem. no šī daudzuma sanāk viena ļoti piebāzta cepeškrāsns panna. dekorēju katrā iespraužot pa mandelei.
p.s. iedvesma nāca no šejienes
1 glāze pilngraudu kviešu miltu;
1 glāze auzu pārslas;
1 tējkarote cepamais pulveris;
1/2 tējkarote jūras sāls;
1 glāze rīvētu burkānu;
2/3 glāzes drupinātu valriekstu;
1/2 glāze rozīņu;
kanēlis, ingvers (krutāk ar svaigu);
1/2 glāze nerafinētas kokoriekstu eļļas (var jau drošvien kādu citu arī, bet kokosniecei tas aromāts tāds mmmmm. ja sacietējusi, tad jāatkausē šķidra);
1/2 glāze medus (man vispār ļoti nepatīk medu karsēt, bet man mājās ir viens jocīgs, kurš jau labu laiku necukurojas, tā ka nebij žēl + liku medu mazāk nekā pusglāzi un pieliku 2 treknas tējkarotes ar iesala ekstraktu. var droši lietot kļavu sīrupu vai agaves nektāru. cukuru jau arī drošvien)
sajauc visas augšējā stabiņa sastāvdaļas. atsevišķi sajauc apakšējā stabiņa sastāvdaļas (ja lieto svaigu ingveru, tas iet pie apakšējā stabiņa). sajauc visu kopā, liek pa piciņām uz cepampapīra un cep kādos 200 grādos minūtes 15. kamēr karsti tikmēr pamīksti, bet atdziestot sacietē kraukšķīgi. ja pati nebūtu cepusi, neticētu ka viņiem klāt nav ola un cukurs, jo tā konsistence un kraukšķīgums tāds, kāds parasti ir olcukurcepumiem. no šī daudzuma sanāk viena ļoti piebāzta cepeškrāsns panna. dekorēju katrā iespraužot pa mandelei.
p.s. iedvesma nāca no šejienes