ja man būtu pelmeņi

Posted by [info]inese_tk on 2011.09.18 at 23:12
šī diena lai top ierakstīta vēsturē ar to, ka pirmoreiz mēģinājām mājās pelmeņus taisīt.
Kārlis samīcīja mīklu (700 g miltu + puslitrs verdoša ūdens. mīca daudz un dikti, tad atstāj uz pusstundu atpūsties, pārsegtu ar mitru dvielīti) un aizgāja uz darbu.
es paliku mājās un izdarīju atlikušo.
pildījumus sasautēju divarpus:
1) sīpols, rīvēts burkāns, sojas granulas, ķiploks, sojas mērce, pipari, dilles;
2) sīpols, rīvēts burkāns, paprika, mazliet tomāts, cigoriņsalāta lapas, pētersīļi, ingvers, pipari, sojas mērce un daudz, daudz ķiploku. ķiplokus liek beigās. šim pildījumam iedvesmojos no Vici Japanese Dumplings;
3) īsti neskaitās kā svaigi sasautēts pildījums, jo iepriekšējie divi beidzās, mīkla vēl bija, tāpēc ieķepsēju rabarberu čatniju iekšā.

mīklu rullē jo plānu, plānu. spiež ar glāzi rimbuļus, liek pildījumu viducī un loka ciet. sākumā nevarēju atrast sev ērtāko un jēdzīgāko veidu ciet lipināšanai. mēģināju tā un šā, bet tad atkal iedvesmojoties no tiem džapanīz dumplings, sāku maliņas spiest ciet ar dakšiņu.
sataisītos liek uz šķīvja un ieliek saldētavā apsaldēties. kad apsaldējušies, var pārbērt maisiņā. ja bērs uzreiz, tad sasals vienā lielā klucī.
process diezgan ilgs un darbietilpīgs, bet pirms mirkļa nobaudītie rezultāti saka, ka noteikti ir tā vērts censties. ļoti garšīgi ar visiem pildījumiem.

+ mīklu, kuru konkrētā brīdī neizmanto ieteicams apsegt ar mitru dvieli, citādi viņa apkalst;
+ visdrausmīgais visā procesā likās sarullēt kopā mīklas atgriezumus - viņi apkalst un savācās no dēļa miltus, tāpēc man tagad no rullēšanas sāp roku locītavas.


process
Photobucket

šitāds maišelis sanāca ar pirmo pildījumu. ar otro sanāca divreiz vairāk, bet ar trešo apmēram šitikpat
Photobucket

cepjas
Photobucket

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.