ķirbis

Posted by [info]inese_tk on 2011.03.18 at 16:06
šodien beidzot ir diena, kad nav nekur jāskrien un nekas īpašs jādara. nē, nu ir jau - vakarā jāiet uz koncertu un vajadzētu mācīties autoskolai, bet tas tā. pilnai laimei vēl vecāki nav mājās - ir miers un klusums un neviens nemaisās. konstatēju, ka lielā ķirbja pēdējā piektdaļa sākusi iešanu postā un ar milzīgu baudu metos pie ēstgatavošanas. uztapināju svaigēdāju kūku un ķirbju-kokospiena zupīti. bet pa vidu starp zupas un kūkas ēšanu mēs ar Kārli gājām dārzā ievākt pa ziemu sakrājušos Radžas tualeti, bet tikām tikai līdz pusei, jo beidzās maisi (tikai 2gab vien bija). tagad es jums pastāstīšu, kā es to kūku taisīju


šī recepte ir mans mistrojums no vairākām netā atrastām receptēm. mistroju vadoties pēc tā, kas man bij mājās.
Pamatnei:
1 glāze kādu stundiņu pamērcētas, žāvētās dateles;
2 glāzes mandeļu;
Karote smalcinātu linsēklu.
Dateles sagriež un sablenderē. Smalki sablenderē arī mandeles, pieber linsēklas. Samīca kopā (vislabāk tas padodas ar rokām). Ja tiešām ļoti par sausu pielej kādu karotīti ūdens vai suliņas. Izspaida pa kūkas formu un liek ledītī atpūsties.

Pildījumam:
3 glāzes kubiciņos sagriezts ķirbis;
1 mazs un gatavs avokado;
1 glāze rozīnes;
Mazliet brazīlijas riekstu;
1 tējkarote kokosriekstu eļļas;
1 deserta karote medus;
Garšvielas: kanēlis, kardamons, muskatrieksts, ingvers.
Visu sablenderē viendabīgā masā. Uzķepsē uz pamatnes, izrotā ar ripiņās sagrieztu banānu, ķirbju sēkliņām, kokosskaidiņām un kokospienu, kuram pusotru gadu kā beidzies derīguma termiņš un liek uz pāris stundām ledītī vai pat labāk saldētavā sastingt.

rezultāts izskatās šādi. ja mēs nebūtu tik nepacietīgi un ļautu viņai ilgāk padzīvoties pa aukstumu, ta turētos kopā pavisam labi. bet arī tikai pēc pusotras stundas aukstumā +/- turējās

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

komentāri:
visādas sastāvdaļas var aizstāt ar visādām citām sastāvdaļām un bez dažām var mierīgi iztikt, ja nav (piemēram, medus, kokoseļļas, brazīlijas riekstiem utt.). vispār šim variantam banānu vietā prasījās kaukas bišķi skābāks virsū. ideāli varētu būt kaukādas ogas - nu tur zemenes vai kas tāds. bet tāpat baigi, baigi garšīgi. ēdot likās pat diezgan trekna. nu it kā būtu ar putukrējumu. tas drošvien no avokādo.
kas attiecas uz kokospienu, kam pusotru gadu beidzies derīguma termiņš - atradu tādu bundžiņu pagrabā. domāju, ka jāattaisa vaļā un jāapstās kā ir un tur mani sagaidīja putukrējumveidīga masa ar vieglu kokosriekstu garšu. nu ļoti lieliska. pusbundžu pieliku zupai, kuru savukārt vāra tā -

apcep katliņā sīpolus, sīki sagrieztu ingversakni, kuminu un koriandra sēklas. pielej ūdeni, kurš vakar vakarā tvaicējis dārzeņus, ieber kubikos sagrieztu ķirbi un vāra, kamēr ķirbis apmēram mīksts. tad piemet pāris daiviņas ķiploku, pieķopsē pusbundžu ar kokospienu, pieber kariju un sāli. kad viss atkal sāk mest burbuli, ta griež nost uguni un visu sablendē diezgan šķidrā, bet mazliet krēmīgā šķidrumā. ber iekšā no vakarvakara pārpalikušos tvaicētos dārzeņus (mums tur bij brokoļi, sviesta pupiņas, zirnīši, puravi, paprika, zaļumi un varbū vēl kkas), piešauj sezama un ķirbju sēklas (garšīgāk būtu apgrauzdētas, bet veselīgāk un slinkāk ir negrauzdētas) un ēt gardu muti klāt piekožot grauzdētu rupjmaizīti.
nujā, šī tāda tipiski inesīga recepte - paņem visu kas ir un kas pēc čuja iet kopā un brūķē augšā. zupu drošvien būs grūti atkārtot :D, bet pīrāgu noteikti rekomendēju izmēģināt. nav grūti un nav ilgi, ja neskaita ledusskapja periodu. un nav arī baigi dārgi, ja, piemēram, dateles pērk tirgū pa 1.80 Ls/kg un avokādo pa 0.15 Ls/gab arī tirgū un vēlviskotādu arī arī tirgū.

man ļoti patīk taisīt ēst, jo īpaši, ja mani neviens netraucē un procesa laikā neuzdod jautājumus un neizsaka komentārus.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.