naftas produktu pārpalikumu otrreizēja pārstrāde

Posted by [info]inese_tk on 2010.12.19 at 23:45
aizvakar ar Kārli lējām DIY svecītes. darījām to pēc tāda paša principa kā pagājšgad ar mammu. šogad sanāca tumšākās krāsās un haotiskākas.
galvenā izvejviela ir pa gadu sakrājušies sveču pārpalikumi (nu tur izplūdumi vai sveču gali ar noslīkušām daktīm, bla bla bla). mums gan pašiem šogad nekas daudz nebija iekrājies, bet kaimiņiene atdeva veselu maišeli, tāpē rezultātā sanāca padaudz.


(bildes ir nu tādas, jo tai brīdī nedomājās par to, ka gribēsies šitādu tutoriāli rakstīt)
izejmateriāli:
sveču gali un notecējumi (pārsvarā tas būs parafīns, bet var gadīties arī stearīns vai vasks. mēs nekā viņus nemēģinājām atsevišķi dalīt, jaucām visu, kas bija kopā);
dakts (apmēram 30 santīmi metrā veikalā Hobby Set uz Dzirnavu ielas. pirms kādiem 4 gadiem mēģināju ar parastu linu (laikam) diegu, bet negribēja diezko labi degt);
stieple dakts nostiprināšanai;
makgaiverene dakts nostiprināšanai;
trauciņi/formiņas (krejumtrauciņi, plastmasas glāzītes, vitamīnburciņas, vatever. vienu gadu ar [info]blin_da lējām apelsīnos, kam nogriezta augšiņa un izgrebta ēdamā daļa. var saspraust arī krustnagliņas tai mizā. sanāca smuki, bet taireiz lielākajai daļai nebija ritīgā dakts, tāpēc dega sūdīgi. šajā gadījumā, kad parafīns sacietējis, to mizu, protams, neloba nost).

Photobucket

formiņas sagatavošana:
izdur apakšā nelielu caurumiņu;
iever dakti;
apakšā nostiprina ar makgaivereni, augšā ar stieplīti.

Photobucket

masas sagatavošana:
sašķiro visu pa krāsām. izvēlas, ar ko sākt un liek katliņā, ūdens peldē (t.i. katliņš ir iekš katliņa, kurā ir ūdens) un kausē. lej formiņās. ja grib krāsainas, tad lej pa kārtai un kamēr kausējas nākamā krāsa izliek ārā uz palodzes, lai ātrāk sacietē. ar krāsu jaukšanu nevajadzētu aizrauties, jo iznākums parasti ir nekāds. kaukāda pelēkbrūna masa. ja tomēr ir nepieciešams uzlabot krāsu, tad var izlīdzēties ar gabaliņu lūpukrāsas, ko piemet parafīna masai.
ā vēl ir labi, ja ir pincete vai kaukāds ķeksis, ar ko ik pa laikam izzvejot no tās masas veco dakšu pārpalikumus u.c. gružus, kas tur mēdz gadīties.

Photobucket

nobeigums:
kad svecītes sacietējušas, tad uzmanīgi noplēš nost trauciņus un izņem stieplītes. ir vērts neiztērēt pilnīgi visu parafīnu uzreiz, jo reizēm (it īpaši, ja sveces sacietē strauji) vidū veidojas tādi kā iedobumi, kurus tad vajag pēcāk vēl aizliet cieti.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

rezultāts:

Photobucket



Photobucket


te tās pagājšgada




eckur, ja kāds negrib liet pats, bet grib atbalstīt recyclingu var krāt un atdot to visu mantu mums. kad sakrāsies mēs pārstrādāsim un padalīsimies ar rezultātu.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.