citās ziņās, pie Rauzas var liekšķerēm grābt sekstainās gailenes, ir arī zeltkāta un pats galvenais - dabūju arī lielo māla bļodu pilnu ar savām mīļajām melnajām (īstenībā jau pelēkbrūnīgajām) sēnēm. beku nav. nu bija viena tīra apsene un 2 tīras parastās. bet es nemaz baigi negribēju un nemeklēju bekas. un, runājot par parastajām sēnēm - parastās gailenes arī joprojām ir. lielformāta.
ūdens Niedrājā auksts. ķībiņas vēl neprasās, bet peldēt un kustēties vairs baigi negribas. tikai iegrimt.
attiecīgi ēdienkartē septembris:
atlasa mazus smukus baby kartupelīšus, drusku pavāra - lai ātrāk iet. tad liek cepenē kopā ar olīveni, drusciņ sviesta, krietnu sauju ķiplokdaivām, ķimenēm, rozmarīnu, sāli, pipariem, čilī. cep omulīgi brūnus.
kamēr karpīši cepjas, olīveļļiņā apcep sīpolu, met klāt sēnes (ar uzsvaru uz rudens taurenēm), pasutina, piegāž šļuku baltvīna, kad tas notvaikojis, piegāž iepriekš blanšētas sviesta pupiņas (varēja jau tīri tik ar sēnēm, bet es nebūšu mājās 2 dienas un tās pupiņas bija jānoēd un garšīgas arī), paciņu auzu krēma (droši ņem saldo krējumu, ja tas tev neliekas par šķebīgi treknu). vēl brīdi pasutina, piegāž krietnu sauju rauga pārslu un gatavs. + sāls un pipsīši, protams. varētu arī timiānu, bet šoreiz ļāvu sēnēm dziedāt solo.
pasniedz pārkaisot ar cieto sieru. un salātiem - sagriež dzeltenu tomātu, sagriež sarkanu tomātu, sagriež gurķīti, sakapā baziliksu, piešņāc balzamiko krēmu, ķirbju sēklu eļļu, sāli un pipsīšus.
ūdens Niedrājā auksts. ķībiņas vēl neprasās, bet peldēt un kustēties vairs baigi negribas. tikai iegrimt.
attiecīgi ēdienkartē septembris:
atlasa mazus smukus baby kartupelīšus, drusku pavāra - lai ātrāk iet. tad liek cepenē kopā ar olīveni, drusciņ sviesta, krietnu sauju ķiplokdaivām, ķimenēm, rozmarīnu, sāli, pipariem, čilī. cep omulīgi brūnus.
kamēr karpīši cepjas, olīveļļiņā apcep sīpolu, met klāt sēnes (ar uzsvaru uz rudens taurenēm), pasutina, piegāž šļuku baltvīna, kad tas notvaikojis, piegāž iepriekš blanšētas sviesta pupiņas (varēja jau tīri tik ar sēnēm, bet es nebūšu mājās 2 dienas un tās pupiņas bija jānoēd un garšīgas arī), paciņu auzu krēma (droši ņem saldo krējumu, ja tas tev neliekas par šķebīgi treknu). vēl brīdi pasutina, piegāž krietnu sauju rauga pārslu un gatavs. + sāls un pipsīši, protams. varētu arī timiānu, bet šoreiz ļāvu sēnēm dziedāt solo.
pasniedz pārkaisot ar cieto sieru. un salātiem - sagriež dzeltenu tomātu, sagriež sarkanu tomātu, sagriež gurķīti, sakapā baziliksu, piešņāc balzamiko krēmu, ķirbju sēklu eļļu, sāli un pipsīšus.
