februāris

Posted by [info]inese_tk on 2024.02.06 at 23:00
lauksaimniecības ziņās - nupat jau šķūnī glabātu sienu tirgo pa 70 - 85 eur rullī. pirms pagājušā gada sausuma normāla cena bija 10 - 20 eur par rulli. pagājšvasaras beigās vēl varēja pa 40 kaut kur kaut ko dabūt. zirdzinieku grupās pilns ar ziņām - lai uzmanās no tāda un šitāda piegādātāja - kad aizbrauc paskatīties, parāda kaut kādus parādes ruļļus, bet piegādā sapuvušu sūdu par milzu naudu un pazūd. manam trenerim vēl sūdīgāk - piegādātājs pieprasīja avansu un pazuda - nav ne siena, ne naudas. fb grupā "siena tirgus" ar iet ļoti augstos toņos.
daži jau ved no Čehijas (ne tikai Polijas) - izmaksas uz rulli ap 100 eur, bet vismaz kvalitāte izcila, nevis kā šitiem te vietējiem žuļikiem un beigu beigās izmaksas tādas pašas, jo nav jāšķiro un puse jāmet ārā (kas ir papildus smags roku darbs un kkur jau tie puvekļi ir arī jāliek).
katrā ziņā tiem, kas cerēja, ka rudens masu neprāts pāries un tad jau cenas nokritīsies līdz normālam līmenim, ir diezgan dirsā šobrīd.
govīm ar viņu miljons kuņģiem vēl tā, bet zirgi, kuri neko nezina par teicienu "vesels kā zirgs" ir ļoti jutīgi uz barības kvalitāti.

ja jums ir siens, šis nav slikts laiks, lai nopirktu zirgu par salīdzinoši labu cenu. pirmais vilnis bija jau rudenī, bet izskatās, ka tagad ir otrais. tie, kuri saprot, ka līdz ganību sezonai visiem, ko ēst nepietiks, tirgo nost, ko vien var notirgot. vispār būtu interesanti paskatīties statistiku vai šajā ziemā pieaudzis arī uz kautuvēm aizsūtīto zirgu skaits.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.