septembris - oktobris

Posted by [info]inese_tk on 2023.10.03 at 15:29
ēdienkartē "septembra beigas - oktobra sākums"

* aromātiski franču sieri, kas vēl vairākas dienas izturēti Tesas busā. tik aromātiski, ka aromāts ne tikai ledusskapī un pieliekamajā, bet pat caur ledusskapja un pieliekamā durvīm - virtuvē. ar Normandijas sidru.
* aromātiski franču sieri ar K ceptu fokaču un joprojām Normandijas sidru.
* dezinformācijas un apstākļu sakritības dēļ saņēmu pasūtījumu pasniegt vegāniskas vakariņas svētdienas vakarā Smiltenē. par maksu, protams. pakasīju aiz auss un piekritu. ēdienkartē bija - cepeškrāsnī ceptu tomātu zupa, fokača, humoss. saldajā - ābolu - aveņu kārtainās mīklas pīrāgs, ar vegan putukrējumu un svaigām avenēm. + ābolu sula. sanāca labi, viesi bija apmierināti. runājot par putukrējumu, es vispār esmu skeptiska par visādiem šādiem izstrādājumiem, bet šis produkts tiešām labi un stingri saputojās un pārpalikumi dzīvojoties ledusskapī arī nākamajā dienā nebija atsulojušies.
* vakar bijām pastaigāties gar Rauzu. K riebjas sēņot, bet es biju paķērusi līdzi mazo groziņu. satikām lielu plantāciju ar rudens taurenēm. patiesību sakot, vairākas. nebiju iepriekš viņas lasījusi, pielasīju grozu ar kaudzi un šīs tagad viennozīmīgi ir manas mīļākās sēnes. ideāla konsistence, nenormāli aromātiskas, viegli lasīt un tīrīt. https://foragerchef.com/the-horn-of-death-black-trumpet-mushrooms/
- vakar tīri degustācijai sacepu olīveļļā ar mazliet sīpolu, šļuku baltvīna un drusku drupinātu zilo sieru. pasniedzu ar pilngraudu spageti (un Normandijas sidru).
- šodien rudens taureņu un puravu gruboto, kas pasniegts ar stracciatellu un garnēts ar cepeškrāsnī ceptiem ķirštomātiem un ciedru riekstiem
- daļu vakar uzliku uz padzisušas plīts kaltēties - viņas kaltētas smaržo debešķīgi
- rīt mēģināšu uzvārīt zupiņu ar rudens taurenēm un baby parastajām un sekstainajām gailenēm
* tikko izvilku no cepeškrāsns gaileņu pīrāgu

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.