izstrādājums ar sparģeļiem

Posted by [info]inese_tk on 2023.04.25 at 23:04
nu, kad es pēdējo reizi te iepostēju kādu receptīti?



no rīta melanholiski staigā pa dārzu, pamana, ka pienākusi otrā sparģeļu šķīšanas reize. tad par to aizmirst. palūdz, lai vīrs, nākot no darba, atnes vareņikus (es neatceros, kad es iepriekšreiz biju tos ēdusi un nemācēšu arī paskaidrot, kāpēc man tos sagribējās. parasti tā nav), paēd vareņikus. kaut ko dara, stāda flokšus un miķeļus un nejauši atkal ierauga tos sparģeļus. sašķin, citādi pāraugs. aizbrauc uz stalli. atbrauc mājās, saprot, ka kaut kas ar tiem ir jāizdara, jo noderētu kāds līdzņemamais ēdiens rītdienai un K tos noteikti viens pats negatavos. iet uz puramalu, aprunājas ar mežapīlēm un sašķin bļodu ar nātrēm.

* kārtainā mīkla
* apm 2 saujas sparģeļu
Pildījums
* apm glāze mērcētu indijas riekstu (man bija ļoooti drusku mērcēti)
* pusotrs lidla kūpinātais tofu (jo puse bija iesākta, bet ar to bija par maz)
* bļoda ar jaunām smukām nātrītēm (domāju, ka var izmantot arī spinātus vai neko. man likās, ka nātres būs forši un tā izrādījās patiesība)
* 2 daiviņas ķiploka
* mazliet citronu sulas
* dažas tējkarotes franču sinepju
* melnais sāls (kala namak)
* saujiņa rauga pārslu
* timiāns, pipari
visu sablendē. principā, ja nav sparģeļu un nav kārtainās mīklas, var apstāties arī šeit un iegūto masu vienkārši smērēt uz maizītes. ļoti garšīgi.
* puravs vai sarkanais sīpols
garnējumam
* drupināti valrieksti
* ja neesat vegāni vai ar laktozes nepanesamību - uzdrupiniet drusku zilo sieru. nu vai uzrīvējiet parmezānu. es domāju, ka arī ar brī kubiciņiem būtu garšīgi.

kārtainās mīklas plāksnes iekārto kaut kādā piemērotā cepamveidnē. man ir sen, sen, sen iegādāta rimi uzlīmju veidne, kurā cepam arī fokaču. tur labi ieguļas standarta 4 kārtainās mīklas plāksnes un sanāk uzlocītas maliņas. mīklas plāksnes, protams, salipina kopā un veidni vai nu ieeļļo vai iztapsē ar cepampapīru.
fiksi pannā uz plīts apcep puravu vai sarkano sīpolu. es gribēju sīpolu, bet manā sīpolu groziņā bija tikai drausmīgi sīki, ko bija slinkums mizot. tāpēc izņēmu no saldētavas kārbiņu ar puraviem.
uz mīklas vienmērīgā kārtā uzklāj pildījumu. virsū uzkleckē apceptos puravus/sīpolus un tad smukā rindiņā izkārto sparģeļus. viegli iespiežot pildījuma masā. vēl uzmaļ svaigus piparus, uzber drupinātus valriekstus un, ja gribas, tad arī kādu no iepriekšminētajiem (vai pavisam kādu citu) sieriņu. ja to sieru liek, tad manliekas, ka nevajag arī baigi pārspīlēt, jo tas viss tāpat ir diezgan sātīgs, bet, ja nu citādi nevar, protams, var jau arī biezā slānī.
liek cepeškrāsnī, kādos ~200 grādos, uz kādām 30 min. precīzi nepateikšu. man laiku rāda acis un deguns.

ēd. piedzer klāt aukstu un sausu pavasarīgu baltvīniņu.
man vispār likās, ka varētu uzpidžināt drusku balzamiko-zemeņu mērci vēl virsū, jau pie pasniegšanas, bet es aizmirsu. tāpat bija labi.
kā tas izskatās var redzēt instagramos.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.