marts

Posted by [info]inese_tk on 2021.03.23 at 21:39
man tiešām ļoti, ļoti patīk dzīvot šajā pilsētā. joprojām tuvākajā apkārtnē var atrast jaunas, interesantas un iepriekš neredzētas vietas. lai gan esmu te pavadījusi daudz bērnības vasaru un brīvlaiku un pastāvīgi te dzīvoju jau trīs gadus.
svētdien, piemēram, 7 km pastaiga - Mācītājmuiža - Grotūzis - Tiltleju ezers. atradu sev iepriekš nezināmu ceļu, kas savieno Grotūzi ar Tiltleju ezeru. tāds kā tunelis vai tārpeja - iegrimis zemē, abās pusēs augsti zemes vaļņi, kas vēl apauguši ar krūmiem. apmēram 2 kilometrus ej un vispār nezini, kur atrodies. manliekas, viņš ir saistīts ar kādreizējo šaursliežu dzelzceļu uz Valmieru. maršruts sevī ietver arī abas pilsētā esošās pašapkalpošanās automazgātuves, stilīgāko rajona veikalu (arī pašapkalpošanās) un citus jaukumus. turklāt iziets kartē izskatās pēc sirsniņas.
vakardien izmetu dziļāku līkumu (8km) pa aizKlievja mežiem. atradu foršu taku, tālāk mežā nekā decembrī atklātā zikurāta taka, kurā arī ir labas kvalitātes tilts pāri upei. pēcāk gan, mēģinot iziet šortkatu pa kartē norādītu, bet dabā aizaugušu stigu iekūlos brikšņos, kur vajadzēja 2x šķērsot upi bez tilta, bet abās vietās mani gaidīja pāri upei pārkritušas pieklājīga izmēra priedes.
šodien izgāju 10 km - Jaunais parks - Kalnamuiža - Teperis - Abula krasts - Tupurīša ezers - Klievezers. nemaz nezināju, ka Tepera tālais gals izskatās kā Šveicē un, ka tur ir dabas taka gar Abulu. tas gan nekur nebija dabā norādīts, bet tā teica LVM GEO aplikācija. tā gan nav pārāk gara, bet tiešām glīta un vietā, kur tā pēc aplikācijas beidzas, var turpināt iet gar upi pa šaurāku un mežonīgāku taciņu. iepriekš nebiju arī satikusi Tupurīša ezeru. tas ir tāds mazs un purvains ūdentiņš ar LVM atpūtas vietu vienā krastā. pie Tupurīša man piemetās vadātājs - likās, ka esmu uzņēmusi taisnu kursu uz Klievi/mājām, bet nezinkāpēc apgāju Tupurītim apkārt un atkal nonācu pie atpūtas vietas, bet pēc tam ezeriņš, acīmredzot, sajutās visu vajadzīgo uzmanību saņēmis - es atkal uzņēmu taisno kursu uz mājām un šoreiz patiešām iznācu no meža pie Klievezera.
katrā ziņā, ja nu jums kādreiz gribas pastaigāties pa Smilteni un visus obligātos maršrutus esat izgājuši (nu tur Vecais parks un Tepera promenāde, utt.), tad varu jūs izvest pa visādām aizpakaļām, jo, ja tā turpināšu, tad drīz zināšu tiešām visas aizpakaļas. šobrīd gan nav ideju, kur lai iet rīt.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.