janvāris

Posted by [info]inese_tk on 2021.01.23 at 23:27
aizvakar bijām mazā leduskritumu meklēšanas tūrē tepat +/- pa rajonu. atkusnis jau bija sācies, brīžiem lija smalks lietus un diena bija visai dūmakaina un pelēka. maršruts: Raunas staburags - Vaives dzirnavas - Kazu grava - Ērgļu klintis - Līču Laņģu klintis.


RAUNAS STABURAGS
pagaidām vēl nekā ļoti iespaidīga


VAIVES DZIRNAVAS
bija visādi jauki ledus veidojumi. spontāni sākām iet pa taku, kas veda gar upi un izmetām nepilnu 3 km līkumu pa mežu, pēc tam pārgājām pāri ceļam un papriecājāmies par turienes iežiem arī














KAZU GRAVA
man jau no sākuma likās, ka tur nav vērts braukt leduskritumot, jo pārāk līksma straume un pārāk īss īsta aukstuma periods + sācies atkusnis. tā arī bija. šis bija visneiespaidīgākais no visiem Kazu gravas apmeklējumiem. nogājām 2,5 km.














ĒRGĻU KLINTIS
leduskritums tur bija, turklāt liels, bet bez iespējām tikt tam tuvāk. droši vien to var izdarīt tikai ļoti, ļoti bargās ziemās, kad nav bailīgi kāpt uz Gaujas ledus. toties, kopš pēdējās reizes, kad tur bijām - ir izbūvēta/labiekārtota garāka taka, pa klinšu augšu un var iziet jauku, nepilnu 3 km apļveida taku.



te, ja grib, var redzēt to leduskritumu




















LĪČU LAŅĢU KLINTIS
ļoti, ļoti forša vieta. leduskritumu gan nebija, neskaitot dažus nelielus lāsteku klasterus, bet klinšapakšā rūca avoti, klintis milzīgas un ~7 km pastaiga burvīga.

Lodes mālu karjers - pa ceļam uz klintīm
















paldies, mums noderēja




















daži leduskritumu bērniņi


visādā ziņā labi pavadījām dienu, bet leduskritumu ziņā gaidu drusku noturīgāku salu un tad varētu iziet apgaitā pa Amatas un Braslas klasiskajām leduskritumu vietām.

p.s. šīs zeķes ir epic shit. bija tā laime par mazāk nekā puscenu atpirkt no cilvēka, kas bija kļūdījies ar izmēru (es pati esmu pārāk skopa un taupīga, lai iedomātos tērēt tādu summu par kaut kādām mistiskām zeķēm, kas sola neticamas lietas) un izrādījās, ka tās tiešām ir to vērtas. padsmit km nobrienot pa naktī svaigi sasnigušu un kūstošu sniega kārtu mājās novelkot zābakus izrādījās, ka to iekšpuse un zeķu ārpuse ir pilnīgi izmirkušas, bet kājas bija pilnīgi sausas un siltas (kājās man bija ļoti veci un ērti Mereļi ar silto iekšiņu un uzrakstu waterproof).

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.