aprīlis

Posted by [info]inese_tk on 2019.04.06 at 23:08
sacīts - darīts, jeb atgriezāmies Kornetos skaistā un skaidrā laikā.
rezultātā nolēmām, ka nāksies atgriezties vēl. šoreiz nevis laikapstākļu dēļ, bet tāpēc, ka nevar nemazam tur tā visu vienā dienā iztaigāt. tur ir ļoti skaisti.


Drusku pilskalna taka


lielākais paugurs pamalē ir Munameģis




























































kopumā par šo tēvzemes nostūri nav daudz ātri atrodamas info. diezgan ilgi domājām/minējām/meklējām, kas ir šie par tādiem stabiem (mans galvenais minējums bija uzspridzināta baznīca)




beigās atradu šādu informāciju
"Šo skaisto vietu starp Ievas un Dzērves ezeriem 18.gs.vidū vācu baroni izvēlējušies muižas ēkas celtniecībai. Tomēr tās celtniecībā tikuši izmantoti nekvalitatīvi materiāli (ēka būvēta no kokmateriāliem un apmesta ar kaļķiem, kā pagaidu celtne), kā arī celtnieki strādājuši pavirši, darbos bijuši piesaistīti palīgstrādnieki no Sāmsalas, nesavlaicīgi remontēta. Korneta (Schreibershof) muižas pils 20. gadsimta 20. gados. sabruka, pils īpašnieks licis to noplēst un pa gabalam pārdot izsolē. Mūsdienās no senās muižas pils palikušas vien drupas (redzami ēkas 5 dekoratīvie stūru stabi)."



Kornetu ciemam 20.gs. 70.gados tika izstrādāts perspektīvās attīstības plāns, kurā tika plānots, ka te dzīvos 500 cilvēku. laika posmā no 1978.līdz 1990.gadam Kornetos tika uzceltas 37 t.s. Līvānu mājas, divas daudzdzīvokļu ēkas „Smilgās”, bet iepretim tām -liela ēka ēdnīcai, veikalam un pastam (šobrīd ēka iet bojā).


































Ilgāja-Naudas akmens taka, turpat netālu, Peļļu-Kornetu gravā
















jauns draudziņš






gribēja braukt līdzi










Opekalna baznīca - visaugstāk virs jūras līmeņa esošā baznīca LV. celta 1774. gadā. nenormāli smuks skats no baznīckalna










skats no baznīckalna, diezkā vēl būtu, ja uzkāptu tornī















Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.