Summertime - [entries|archive|friends|userinfo]
Summertime

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 26th, 2003|01:17 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |legally blonde]

tagat tā. klausieties ,man ir baigā fiška par globālo sasilšanu un pazudušajiem ziemassvētkiem.

Ir nobīdijies kalendārs! nopietni ,man šī ideja radās jau pagājušonedēļ un es izlasiju visu ,ko vien varēju atrast savās astronomijas grāmatās un atrast internetā.
tā jau notika senajā Romā krietni pirms mūsu ēras ,Ko +/- sakārtoja jūlijs augusts ,jo iepriekšējā sāka izkrist katru gadu ārā pa pāris dienām, līdz nebūtībā pazuda arī Jūlija Augusta dzimšanasdiena :)

Nobīde radās pirms apmēram 50 gadiem +/- 10 ,ķipa tas ir tad ,kad globālā sasilšana sākās ,secīgi vasarā ir nedaudz karstāks jūnijā taču jau augustā ir vēss, pagarinās rudens un ziema sanāk īsa un ledaina ,ar sala lēkmēm martā un februārī - agrākajā aprīlī un janvārī + pirms apmēram 80 gadiem bija 3 mazais ledus laikmets (1.romas impērijas sabrukuma laikā, 2.viduslaiku beigas ,renesanses pirmsākumi) ,kam secīgi seko siltuma vilnis ,kas reiz palīdzēja rasties cilvēkiem (pēc leduslaikmeta nāca pastprināts karstums un saules aktivitāte ,kuras rezultātā no izkusušā ledus karstajā atmosfērā radās labvēlīga vide dzīvo būtņu attīstībai) -tjipa tas ,kas pašlaik notiek un tiek saukts par globālo sasilšanu.

tātad ,kad paīstam pienāks ziemassvētki - es domāju ,ka tas varētu būt marta vidū vai tad ,kad pareizticīgajiem ,jo viņi svin pēc cita kalendāra...jūs arī saņemsiet nopietnus apsveikumus no manis.

ā un starpcitu kalendārs nobīdijās arī senajā krievijā ap Cara Nikolaja valdīšanas laiku un radās līdzīga situacija ,ka mēneši nesakrīt ar laika apstākļiem.un viņi atsacijās tam noticēt līdz sniga jūnijā bet ābolus novāca novembrī. Turklāt kad nomainija kalendāru viņi 10 gadus dzīvoja kalendārajos nemieros ,kas bija tāds ,kā "mini pilsoņu karš"
ziniet kāpēc ,to neviens vel nav iedomājies? tāpēc ,ka viņiem ir kauns par to ,ka šitādā science laikmetā viņi var kļūdīties
ps. es neko nesaku par to ,ka atmosfēra ir sačakarēta un envairoments dirsā ,bet ...tas ,ko es saku ir ticamāk par to ,ko zinātnieki stāsta par discoveŗy science ,ka sasilšanu rada govju elpa :)
linkpost comment

Comments:
From:[info]gudemons
Date:December 26th, 2003 - 11:43 am
(Link)
ai mazaa

tu esi dieviiga...
[User Picture]
From:[info]immortal
Date:December 26th, 2003 - 07:23 pm
(Link)
ak ,ja es reiz saprastu vai tu par mani smejies vai domā to nopietni :)*
From:[info]gudemons
Date:December 28th, 2003 - 06:36 pm
(Link)
gan jau reiz tas briidis pienaaks:)
[User Picture]
From:[info]sinister
Date:December 26th, 2003 - 12:25 pm

bet izlasi un saproti, ok?

(Link)
bet tev ir taisniiba! tiesa, es shiton saku jau gadus 3..
mna fishka ir sekojosha - meeneshi ir nobiidiijushies. visgaraakaa diena ir jaanjos - 24.juunijaa. taatad visiisaakaa ir 24.dec -ziemassveetkos.
Jautaajums: kaapeec tad visiisaakaa diena ir nav jaunajaa gadaa? Kautkaa liekas nelogiski svineet gada mainju, ka cikls Jau ir saacies no jauna!

Tad veel. Jaunaisgads. Zeme ir vistaalaak no saules, ir visiisaakaas dienas. Taatad laikam ir jaabuut visaukstaakajaam. logiski, ne? bet nee. liidz ziemassveetkiem blitokotaajiem ir jaaonanee pie somijaa pirktajiem blitkoshas video, jo latvijaa liist..
un iistais aukstums LV iestaajas ap februaari, respektiivi pusotru menesi veelaak kaa vajadzeetu. varbuut dienas garumi utt veel atbilst kalendaaram, bet gadalaiki jau nu tochna ir nobiidiijushies.
atceramies sniegu shogad okrobrii?? domaaju, ka gadalaiku takts ir mainiijusies un tagad taisa disonansi ar kalendaaro takti un saak tasties mishungs. Vopshem ir taada lieta, kad 2 dazhaadus ritmus jauc kopaa, tad rodas iluuzija ka peekshnji rodas kustiiba atpakalj utt. taa arii buus ar klimatu. tas sajuks un mees jaanjos vienreiz dabuusim ar ragavinjaam pabraukt.

ceru ka saprati un iedzilinaajies.
[User Picture]
From:[info]immortal
Date:December 26th, 2003 - 07:21 pm
(Link)
es sapratu !
un paskaties ,es neesmu vienīgā ,kas tā domā izrādās ,tas nozīmē ka tā tas ir ,jo domas un idejas jau nerodas tāpat no zila gaisa.
[User Picture]
From:[info]sabbath
Date:December 26th, 2003 - 04:26 pm
(Link)
Noformē un sūti zinātniskajam žurnālam ;)