Thu, Nov. 2nd, 2017, 01:32 pm
[info]iive: Stop the cycle of neglect and violence

Ļoti īsi, un ne līdz galam objektīvi, jo es īsti nevēlos sev nodarīt tā skatīšanos.
Visā visumā par šovu "Caur ērkšķiem uz zvaigznēm" dzirdētais man atgādina epizodi no animācijas seriāla Bojack Horseman, kur jaunībā Bodžaka vecmāmiņai salūst sirds, kad vecākais dēls Krakerdžaks (ļoti atvainojos par neveiklajiem latviskojumiem) aiziet bojā II Pasaules karā. Viņai iestājas depresija, ko paspilgtina sabiedrības spiediens būt mājsaimniecei, būt kārtīgai, labai. Nespējot šajos apstākļos orientēties, viņa ķeras vīram ap kaklu un saka: "Fix me, darling". Vīrietis (nu labi, zirgs), kuram četrdesmito gadu rietumu pasaules mentalitāte liek uzskatīt visas emocijas par liekām, nesaprotamām, dara atbildīgāko, ko var iedomāties, un aizved sievu lobotomizēt. Viņa kļūst līdzīga zombijam. Seko jaunākā bērna, meitas, pamešana novārtā, kā rezultātā meita vēlāk nezina, kā izturēties pret savu dēlu.
Man bija tāda cerība, ka mūsdienu sabiedrība ir nedaudz jūtīgāka šajos jautājumos. Ka cilvēkiem, kas ir cietuši, mēs spējam vismaz tik daudz, kā pateikt: "Tu neesi vainīgs pie tā, kas ar tevi noticis, tu neesi nepareizs. Un zini, arī tu esi pelnījis būt labākā sevis versija. Un, kas to lai zina, varbūt tās sāpes, ko tu pārdzīvoji, ļaus tev izveidoties par cilvēku ar mazpieejamām spējām." Bet, protams, nē. Cilvēkiem, kas ir cietuši tiek uzkrauta vēl otrā nasta, prasība nekādā gadījumā nebūt atšķirīgam. Trešā nasta – tu tiec vērots un vērtēts. Ceturtā nasta – tikai neaizmirsti, ka tikt uz priekšu dzīvē tev palīdzēs sāncensība, un savu vērtību tu vari pierādīt tikai, pazemojot kādu citu.
Nu bļaģ.

Tikmēr FF parādās argumnets, ka centra "Marta"vēstule ir patronizējoša, un runā dalībnieču vietā. Un tur arī ir savs points.

Lai iegūtu objektīvāko iespējamo priekšstau, tātad, būtu jāskatās šovs un jārunā ar dalībniecēm. Tas būtu mediju uzdevums. Bet! Viena sieviete FF minēja, ka viņa kā televīzijas darbiniece nedrīkst pat privāti komentēt situāciju, lai tas netiktu pārvērts par mediju sadursmi. Nez, kā ir ar sabiedrisko mediju?

P.S.

Te ir izlasāmas pārdomētas un niansētas cilvēka, kurš skatījās šovu, domas, ja ir vēl vēlme par šo jautājumu padomāt, iesaku izlasī:
http://klab.lv/users/pelnufeja/1764824.html

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.