i · believe · i · can · fly


dzīves spēle

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Cilvēks ir liels aktieris, un viņam patīk lomas, kurās var daudz raudāt. Ir cilvēki, kuriem nav drosmes tvert savu laimi. Kad tā nāk, viņi dzen to prom. Viņi grib nelaimīgi būt, bet tomēr tādi nav, jo viņu nelaime ir viņu laime. Ikviens otram izvaid savas bēdas: ak ,cik viņam grūti klājas! Bet kādēļ nevar būt otrādi? Kādēļ nevar rādīt labo! Kas mūžīgi daudzina savas klizmas, sāk beidzot tām ticēt. Cik bieži cilvēki paši velti sarūgtina savu dzīvi – un tā taču ir skaista! Tikai sīkam nebūt, bet vienmēr lielam būt. Tad arī dzīve būs liela.

 Cilvēks ir liels aktieris,bet kurš gan prot pareizi spēlēt, un ja arī prot, tad ko tas viņam līdz? Vai lielā tumsa tāpēc ir mazāk tumša, vai neatbildami jautājumi tāpēc kļuvuši mazāk bezcerīgi, vai izmisums par mūžīgo nepietiekamību ir mazāk sāpīgs, un vai dzīvi tāpēc ir iespējams izskaidrot un saņemt grožos un jāt kā rāmu zirgu, vai arī tā vienmēr ir kā varena bura, kas vētrā mūs nes, bet kad mēs to gribam satvert, ielingo mūs ūdenī?

Reizēm manā priekšā paveras bedre, kas šķiet sniedzamies pat līdz zemes centram. Kas to aizpilda? Ilgas? Izmisums? Laime? Un kāda? Nogurums? Rezignācija? Nāve? Kādēļ es dzīvoju? Jā, kādēļ es dzīvoju?

..it kā dīvaini jautājumi,bet tomēr..

Garastāvoklis::
noguris no nekā
Mūzika:
Mārtiņš Freimanis & Olga Rajecka : Ar baltu krītu uzrakstīts
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 16. Janvāris 2005, 18:13, [info]karbunkulis commented:
Zini, kāpēc vieglāk raudāt nevis smieties, kāpēc tēlot otrā plāna lomu ir nomierinošāk nekā uzņemties galveno, kāpēc drošāk teikt to, ko tu patiesībā nedomā...? Cilvēks nav radis uzņemties atbildību, viņam no dabas ielikta vēlme būt par upuri, krusta nesēju, par tādu, ko žēlo, kuru apčubina, kura vietā kāds ne vien pagatvo brokastis, bet arī tās pamanās notiesāt, jo cilvēks jau tā grib...

Ir tikai dabīgi, ka cilvēks baidās bīdīt LIELĀS lietas savā dzīvē, baidās kļūdīties... taču jāspēj tam pārkāpt pāri... "Bēdu, manu lielu bēdu, es par bēdu nebēdāj'!Liku bēdu zem akmeņa, pāri gāju dziedādam'!"

Atceries Laimas teikto filmā "Maija un Paija" (Paijai): "Tu pati savu likteni izvēlējies!Ej un izdzīvo to!" Ja vien cilvēks saprastu, ka tikai un vienīgi viņš spēj izkalt savu laimi tikai sev vajadzīgā lielumā, spožumā un kvalitātē... bet viņš to nespēj... Diemžēl mūsdienu cilvēks ir riktīga Paija! Bet mēs viņu mainīsim, vai ne tā?

[User Picture]
On 16. Janvāris 2005, 19:40, [info]ievucis replied:
..mjāaāpēc tāda stāsta,es apmulsu..zinu,ka to,ka luga "Maija un Paija" ir viena no pamācošākajām latviešu filmām..un tieši tāpēc man tā tīk..katrā teikumā,kas lugā tika izteikts,izskanēja viedi vārdi...
..visi jau gribētu būt kā Maijas tā arī Vara vietā..bat,kā jau tu teici,mēs pašlaik esam Paijas lomā un spēlējam viņas dzīvi..jo dažkārt šķiet,ka tā ir vieglāka kā Maijas..bet dzīvē viss vieglais ne vienmēr ir laime..
..skan jau jauki..pārkāpt pāri..bet ne vienmēr to var izdarīt,un tas tikai tāpēc,ka viņam ir bail no pienākumiem pret apkārtējiem,bail no atbildības pret apkārtējiem,pret sevi..tā reizē krāpdams sevi..
* * *
[User Picture]
On 18. Janvāris 2005, 12:41, [info]mexican commented:
Dejo:)
"Ja dejas jēga ir ātrāk no viena punkta uz laukuma nokļūt citā tad acīmredzami kad pats ātrākais dejotājs būs arī labākais...
Dejas jēga ir pati deja, tāpat arī dzīvei..."
Tu dzīvo lai dzīvotu. Dzīves jēga ir pati dzīve.
Baudi dzīvi, tāpat ka deju ar kādu ļoti nozīmīgu tev cilvēku. Dejo un dzīvo priekam...

Nē nu vispār vazājos un meklējos pēc interesantiem cilvēkiem. Tu liecies viens no tādiem...
Pagaidām esmu galīgi viens, seit neviens mani nepazīst...

[User Picture]
On 26. Janvāris 2005, 16:53, [info]ievucis replied:
Re: Dejo:)
ko tad tikšvaki?..es ar nesen sāku rakstīt šo dienasgrāmatu..nez-sanāk?
..par to interesantumu-paldies..mācos no citu kļūdām-jo savas kļūdas nepaspēšu izlabot..;)
..nu tad laipni lūgtum bariņā..
[User Picture]
On 26. Janvāris 2005, 17:06, [info]mexican replied:
Re: Dejo:)
Mans iesaceja viedoklis, ka jāa sanāk. Es jau ar sāku iejusties:)
Patiesībā biju jau aizmirsis kad šito tev raxtīju....
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

hackers counter system