Marts 18., 2014


[info]honeybee10:56
Manuprāt, tas stāsts ir garāks
Nu, piemēram, tādu pa īstam aklu (100% neredzīgu) cilvēku nemaz nav tik daudz kā šķiet, liela daļa no tiem, kas ir "legally blind" ir vismaz daļēji redzīgi, vienkārši neredz to un tā, kā citi (piemēram, redzes laukā ir plankumi vai kropļojumi, ir izteikti tuvredzīgi, redz tikai ar vienu aci un attiecīgi vienā pusē redz mazāk un "neredz" dziļumu). Viņi visi dabū invaliditāti un nevar darīt daudz ko tādu, ko var redzīgie, bet patiesībā var darīt dafiga vairāk, nekā varētu iedomāties.
Ditto ar "kurlmēmajiem", t.i., tas ir idiotisks apzīmējums, ja vien neattiecas uz kādu, kas tiešām nav iemācījies nevienu valodu. Kurli (vai vājdzirdīgi) cilvēki ļoti bieži veiksmīgi sazinās ne tikai zīmju valodā, bet arī ar balsi - tātad par mēmiem viņus defoltā saukt nevar -, labi dejo, spēlē mūziku utt. (vibrācijas taču jūt tīri fiziski, un būt kurlam kārtīgā pankroka scēnā ir drīzāk pluss nekā mīnuss ;)).

Man gan ir iebildumi pret to, ka "nākas ciest visiem pārējiem", ja nu kāds cieš, tad tie ir tie, kurus apceļ. Ja ir labāk izmantot tādus vārdus kā "neredzīgs" vai "nedzirdīgs", vai da jebkā, kā tikai ir ērtāk, tad es neredzu iemeslu to uzskatīt par kaut kādām baisajām ciešanām :)

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba