Marts 27., 2013


[info]honeybee13:43
Nav te nekāda specjālista :)

Par papīra grāmatas maketu nezinu NEKO, bet tas tehniski ir sarežģītāk par elektronisko grāmatu un pilnīgi cits stāsts da programmēšana. Man šķiet, ka noīrēt maketētāju varētu būt lētākā un nesāpīgākā versija.

Elektroniskajai grāmatai savukārt tev (ideālā variantā) vajag HTMListu, kas sataisa tekstu ļoti ļoti primitīvā HTML/CSS kodā (apmēram tā, kā vajadzēja taisīt pirms desmit gadiem). Pašrocīgi arī var taisīt, ja ir pamatzināšanas - nekā diži sarežģīta tur nav un nevar būt, jo tie lasītāji ir stulbi kā zeme. (Nesmuki to html dokumentu var uztaisīt arī, paprasot, lai Word saglabājas kā HTML, beeeet nu tas tiešām ir nesmuki, neiesaku.)
Tad to visu ar Sigil pārtaisa par .epub dokumentu; iesaku taisīt divos variantos - vienu ar embedotu fontu, otru bez (Sony, piemēram, LV burtus bez iegultiem fontiem neredz, bet pocketbook un nook redz).
Un tad ar kindlegen vai līdzīgu programmu (calibre esot lameriem, ja) pārveido .mobi formātā. (.mobi viņš, visticamāk, negribēs embedot fontus, bet tas nekas, kindle diezgan labi tos lv burtus nolasa).

Un pēc tam obligāti notestē uz dažādiem rīderiem, viskautkas var izlīst ārā.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba