Aprīlis 28., 2011


[info]honeybee17:55
es savukārt uzskatu, ka tik ilgi, kamēr cilvēks neraksta tik kruta, ka var objektīvi ar to nopelnīt naudu, rakstniecība ir hobijs VAI papildu izglītība/prakse, ko tu iegūsti, lai varētu kādreiz ar to nopelnīt naudu. un ir pilnīgi normāli iegrūst naudu savos hobijos, nenožēloju nevienu latu/dolāru (lai arī reāli jau ir savākusies tāda summiņa, ka psc). nu nav tā problēma.
ar "objektīvi nopelnīt naudu" es šeit domāju "rakstīt un publicēties un saņemt naudu par autortiesībām, maza tirgus gadījumā - ar daļēju valsts atbalstu šim publikāciju procesam + citas sīkas figņas, kas ar rakstīšanu saistītas - tipa lekcijas/uzstāšanās/whatever".
globālā līmenī problēma vispār parādās tikai tajā punktā, kurā ir profesionāli rakstnieki, kas raksta lieliskas, izdodamas un pārdodamas grāmatas, bet nepietiek naudas, lai tās visas izdotu.... ē... labi, šito te mēs labāk neteiksim, a to vēl sanāks, ka problēmas nav vispār :)

un, kamēr mēs dzīvojam iekš to kapitālismu, nu būs tā, ka liela daļa cilvēku pelnīs naudu ar to, ko PROT darīt un par ko citi pietiekami daudz maksā, ne vienmēr ar to, ko GRIB darīt. es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc "rakstnieks strādā reklāmā" būtu kaut kas sāpīgāks par "numismāts strādā par inkasentu" vai "sieviete, kam patīk suņi, strādā Maximā". un "kopumā pareizāk" nebūs nekad, jo es varu saderēt, ka Latvijā ir daudz vairāk cilvēku, kas grib būt rakstnieki, nekā to cilvēku, kas grib strādāt Maximā, bet kautkā objektīvi mums Maximas pārdevējas ir vajadzīgas lielākā skaitā nekā rakstnieki.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba