Decembris 4., 2006


[info]honeybee15:43
Nu, ja pa nopietnam ;)

Tad, mandomāt, ir jēga domāt par "cilvēcību" nevis abstrakti iz sērijas "ak, kas gan ir cilvēks un kas ir cilvēcība, bet kas savukārt nav" un vēl jo mazāk - izejot no augstprātīgiem/kompleksainiem pārspriedumiem iz sērijas "vai un kā cilvēks atšķiras no citiem dzīvniekiem", bet gan izejot no reālām situācijām. Piemēram, burvīgā salikuma starp Diskusiju par Cilvēcību vienā dienā un Diskusiju par To, Kā Citi Nemāk Rakstīt citā (uzreiz piezīmēšu, ka es pati ikreiz, būdama iekš PL, esmu nodarbojusies ar visādu personāžu apķiķināšanu).
Piemēram, es nupat esmu apprecējusies, un viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka es esmu grūsna; vai tā ir tipiska cilvēku sugas uzvedība? Un ko tas liecina par cilvēkiem?
Vai - sēž bariņš prozaistu un apceļ citu prozaistu; vai tā ir tipiska cilvēku sugas uzvedība? Ko tas liecina par cilvēkiem?
Protams, varētu arī šajā gadījumā gremdēties metafiziskās pārdomās par notiekošā Dziļāko Nozīmi Cilvēcības Izpratnē un Attīstībā vai - vēl jo stilīgāk - apcerēt, vai arī citi dzīvnieki maina attiecību modeļus pēc sagrūsnēšanas un pa kluso apceļ savus sugasbrāļus, bet es neredzu īsti jēgu kaut ko tādu darīt.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba