Oktobris 29., 2005


[info]honeybee10:37
Lai arī patiesībā tajā, ka cilvēkus, kuri atšķiras ar orientāciju, uzskatiem vai simpatizēšanu tam vai citam dzīvesveidam, uzskata par slimiem ir neapjaustas, bet gauži precīzas asociatīvās saites, kuras kaislīgie "visus slimos iznīdēt!" ļautiņi i nepamana.

T.i., ja pieņem, ka sabiedrība ir organisms. Tie "veselie" jau laikam gribētu, lai visi slimības perēkļi tiktu iznīcināti/izārstēti (atkarībā no humānisma pakāpes, es pieļauju), kas izklausās skaisti, bet patiesībā ir pilnīgi garām. Jo normālā, veselā organismā vienmēr ir slimības perēkļi, tur ir tik daudz visdažādāko slimību baciļu, ka cilvēks būtu uz vietas beigts (pārspīlēju, protams ;)), ja vien viņam nebūtu imūnsistēma.
Ja cilvēks "izveseļojas" pilnībā, tā, ka viņa organismā nav vairs nevienas (vai, precīzāk, ir ļoti maz) slimību iedīgļu, tad jau pirmajā brīdī, kad viņš izies ārā no siltumnīcas apstākļiem, slimības viņu apdraudēs ar divkāršu sparu.
Ja cilvēks ir vesels - bez pēdiņām - tad viņš par saviem "slimības iedīgļiem" domā tikpat maz kā par savu "veselību", precīzāk, faktu, ka viņa organismā ir slimības iedīgļi, viņš atzīst tikpat mierīgi kā to, ka viņam ir nieres. Bioloģisks fakts, nevis pamats satraukumam.
Un, ja cilvēks ir slims, tad tam var būt divi iemesli: a) viņš ir saskāries ar slimību, ar kuru viņa imūnsistēma vēl nav pazīstama un tāpēc nevar tikt galā, b) viņa imūnsistēma ir iedragāta, un tāpēc netiek galā ar slimību, ar kuru agrāk būtu tikusi galā.
Jebkurā gadījumā svarīgākais ir nevis iznīcināt slimības iedīgļus, bet stiprināt savu imūnsistēmu, pieradināt to arī pie jaunām un eksotiskām slimībām, atcerēties arī vecās kaites. Nevis mēģināt iznīcināt/pārveidot visus slimības iedīgļus (vilinoša, bet ļoti neproduktīva doma, jo, pat ja to izdotos izdarīt, tad līdz ar slimības iedīgļiem, visticamāk, tiktu nobeigta arī organisma dabiskā un nepieciešamā mikroflora).

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba