Aprīlis 22., 2005


[info]honeybee21:48
es teiktu, ka kļūda iedomībā/sevis noniecināšanā (kas ir vienas monētas divas puses) ir tajā, ka tu vērtē sevi pēc citiem, nevis pēc sevis. T.i., iedomība faktiski nav "paškritikas trūkums pašaizsardzības nolūkos", bet pašvērtējuma nozīmes samazināšana uz citu vērtējuma rēķina.
bet runa jau nebija par to. t.i., sajūtai, ka tu esi citiem ērts un pieņemams, nav gluži sakara ar paškritiku, jo tu vari būt ērts un pieņemams arī tad, ja tu esi gļēvulis un nicini sevi par to.
(uhh, grūti noformulēt, bet mēģināšu)
runa varbūt ir par to, vai un cik lielā mērā tu pievērs uzmanību tam, kā citi jūtas, esot kopā ar tevi, un ko dari ar šo zināšanu par citu izjūtām. ja tu to neņem vērā vispār, tad tas ir galējs egocentrisms. ja tu to ņem vērā un ne vienmēr centies būt "ērts un patīkams", tad brīžos, kad tu tāds neesi un cilvēks tevi tādu pieņem, tu jūti, ka viņš tev ir patiešām pieķēries ("mīlestība" ir tāds biedējošs vārds). ja tu to ņem vērā un allaž centies būt tāds, kādu otrs tevi vēlas redzēt, tad - ja viss notiek, kā esi iecerējis - otrs paliks tavā tuvumā, bet tu nekad nezināsi, vai tas ir tādēļ, ka viņam tā ir ērti un patīkami, vai pieķeršanās pēc.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba