Oktobris 29., 2004


[info]honeybee08:34
Dievs ir ārprātīgs. Normāls prāts nespētu izdomāt šo pasauli, normāls prāts nespētu izdomāt žirafi, dziļūdens zivis un Madagaskaras tarakānu. Normāls prāts nespētu izdomāt cilvēku.
Ir cilvēki, kas radīti pavirši un vienkāršoti, katram dodot saujiņu vājprāta, bet ir cilvēki, kurus nav iespējams iztēloties vai aprakstīt, jo viņu esamība sniedzas pāri vārdu iespējām, jo valoda ir loģiska sistēma, bet šo cilvēku uzbūves loģika varbūt ir apjaušama, bet nav definējama.
Normāls prāts nevar radīt šizofrēniķi vai pat priekšstatu par šizofrēniķi; to var radīt tikai prāts, kam pašam piemīt šizofrēnija; paskatīsimies uz visiem šizofrēniķiem, kurus Dievs ir radījis.

Pasaule ir nesakarīga kā ārprātīgā runa, kā ārprātīgā zīmējums; tajā reizēm parādās loģika un saprāts, bet tas ir saprāts, kam trūkst piepildījuma; ir iespējams radīt loģiskas shēmas, kas atspoguļo pasauli, bet katrai sistēmai ir savas robežas, aiz kurām tā vairs nedarbojas un līdz ar to zaudē savu jēgu.
Un kas ir Dieva žēlastība? Šodien tā ir tikai šis: viņš iesita man pa seju, un es paspēju novērsties pirms sitiena, kas tagad mani ir apdullinājis, bet citādi būtu pāršķēlis manu galvu uz pusēm.

Vai taisnīgs, žēlsirdīgs un saprātīgs Dievs būtu radījis šo vājprāta karuseli, no kura nav izejas nevienam un nekad; vai taisnīgs, žēlsirdīgs un saprātīgs Dievs būtu kaut vai pieļāvis iespēju, ka šāda pasaule varētu rasties?

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba