Oktobris 12., 2004


[info]honeybee15:31 - paskaidrojums. viens no

Sen sen kaadaa Lielbritaanijas zemee valdiija karalis Maarchs (iespeejams, tas pats, kursh karalis Marks, tas, kursh suutiija Tristranu peec Izoldes... bet tas nav buutiski), un karalim Maarcham bija zirga ausis. Vinjsh, protams, uzskatiija to par apkaunojumu un sleepa to no visiem. Vieniigais iznjeemums bija karalja baarddzinis, kursh bija ausis redzeejis, griezhot karalim matus. Un, protams, karalis Maarchs stingri aizliedza baardzinim kaadam kaut ko teikt.
Kaadu laiku viss bija OK, bet tad baardzinis saaka slimot, vinjsh kljuva arvien vaargaaks un neveseliigaaks, liidz beidzot aizgaaja pie vieteejaas zintnieces. Taa vinju iztaujaaja un beigaas teica: tevi nomaac kaads nosleepums, kuru tu nevienam neesi atklaajis. Izstaasti to kaadam!
Bet baarddzinis paskaidroja, ka tas nav iespeejams, jo vinjsh ir zveereejis neko neizpaust - un par zveeresta laushanu droshi vien naaktos maksaat ar savu galvu.
Un sievinja teica: Tad uztici savu nosleepumu zemei.
Un baarddzinis aizgaaja uz kaadu nomalju vietu un chuksteeja zemee: Karalim Maarcham ir zirga ausis!
Peec kaada laika shajaa vietaa izauga niedres, un muzikanti, kas devaas uz karalja Maarcha pils sviniibaam, nogrieza shiis niedres un izgatavoja no taam stabules. Bet, tikko vinji saaka speeleet, taa stabules iedziedaajaas: Karalim Maarcham ir zirga ausis! Karalim Maarcham ir zirga ausis!

Baarddzinim, protams, tapa piedots. Taapeec jau taa ir pasaka. Dziivee viss notiek pavisam citaadi.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba