Janvāris 21., 2003


[info]honeybee22:00 - Re: un...?
es jau teicu, ka mani velk uz škrobi tādi-un-tādi izteicieni, un ne jau tāpēc, ka es būtu pārliecināta par to nepatiesumu, bet tāpēc, ka tie kalpo par pamatu sliktām lietām. runa nav (un nevienā brīdī patiesībā arī nav bijusi) par kādu iluzoru "objektivitāti", runa ir par to, ka neviens no mums nav tik kruts, lai varētu spriest par to, kurš Dieva priekšā būs pirmais un kurš pēdējais. Un to, kurš dara kaut ko vērtīgu, sorry, bet var just - labi, darbu vērtēšana ir izteikti subjektīvs pasākums, bet iekšējo spriedzi - tieši pašizziņas, pasaules izpratnes - bet caur sevi - spriedzi var just.
Un, starpcit, škrobi uzsita arī tas, ka es Tevi visnotaļ cienu un novērtēju - attiecīgi besī ārā tas, ka tu tērē savu talantu, lai tiktu galā ar tumsoņu invāziju gara pasaulē ;) lai arī, ja tā padomā, droši vien tā ir fāze, kurai vienkārši jāiziet cauri. Pēc kāda laika (es tā ceru) Tev vairs nešķitīs svarīgi, vai cilvēks ir "pārāks", vai "nepārāks", un Tu sapratīsi, ka salīdzināt/tiesāt cilvēkus ir gauži veltīgs pasākums. Jo nav NEKĀDAS nozīmes tam, vai cilvēks A salīdzinājumā ar Izcilo Ģēniju B ir uz zemākas attīstības pakāpes vai ne. Cilvēks (un patiesībā jebkas) ir vērtība pati par sevi/sevī. Atšķirība ir tikai tur, ka tas, kurš cenšas citus novērtēt tā, kā Tu to dari, nostāda sevi diezgan muļķīgā un apkaunojošā pozīcijā. Jo ne jau cilvēks ir visu lietu mērs, after all. Vai - tieši otrādi, cilvēks, bet nevis Lielais Superkrutais Ģēnijs (par ko tu tāpat visai maz ko jēdz, ja vari viņu procentuāli novērtēt), bet cilvēks, kuram tu paej garām uz ielas, nodomājot, ka tas ir tumsonīgs mietpilsonis, pelēkās masas pārstāvis, kurš ir Bēthovena mazā pirkstiņa vērts.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba