Decembris 12., 2018


[info]honeybee07:46
2-4) Visa zinātne, vienmēr - tur pat nav jābūt zinātnei, vienkārši visas zināšanas - tiek un tiks izmantotas tādēļ, lai pabakstītu diskursu tajā virzienā, kur nu personāži grib. Nu, diskurss vēl ir salīdzinoši nekaitīgi, ir zināšanas, kuras tiek efektīvi izmantotas, lai burtiski galinātu nost cilvēkus. Protams, ka ir jautājums "vai tādā gadījumā ir vērts šīs zināšanas iegūt/izplatīt", jautājums soczinātnēs ir reāli svarīgs, bet nu generally *visas* zināšanas saskaras ar situāciju, kurā kādā brīdī ir jāpadomā "hmmm, ar šito var izdarīt reālus sūdus / nosacītus sūdus, kur ir mana atbildība tajā visā?" Bet generally cilvēki dara/saka nevis to, ko viņiem kāds ir ar varu iebarojis, bet to, ko viņiem kādu iemeslu pēc ir ērti un izdevīgi darīt/teikt.
Bet, lai arī visnotaļ var apsēsties un padomāt "hmmm, vai Nobels bija baigais kretīns, ja ar viņa izgudrojumu galināja nost cilvēkus?", apgalvot "visas eksaktās zinātnes ir ļaunuma iemiesojums, jo ar viņu izgudrojumiem galina nost cilvēkus" ir drusk perebors. Tas pats arī uz soczinātnēm.
Also, mani argumenti bija par to, ka tu runā par kaut kādu akadēmisko konsensu, kura nav. Tas, ka tu esi atradis dažas esejas, kas apstiprina tavu hipotēzi, ir ļoti mīlīgi, bet, lai pierādītu "akadēmisku konsensu", vajag daudz stiprāku evidenci.

5) Nu ja tu neesi par piespiedu ārstēšanu, tad par ko vispār bazars? Tehniski šobrīd cilvēki ar visdažādākajām seksuālajām preferencēm var darīt visu ko, tostarp mēģināt tikt no šīm preferencēm vaļā (jāsaka gan, ka vismaz daļa no tradicionālajām metodēm stipri ierobežo dalību sabiedriskajā dzīvē, ibo lobotomiķu ballīte nav TIK jautra, kā tu varētu padomāt).

6) cilvēki vienmēr ir varējuši vairāk vai mazāk dabūt represijas par to, ka pasaka kaut ko ne to. Latvijā šobrīd likumisko represiju līmenis ir reāli zems. Ja tu gribi taisīt morālo paniku par Citām Šausmīgajām Ārzemēm, tad droši vien būtu jēgpilni nevis izvēlēties vienu ārzemi, bet paskatīties visas, kur notiek represijas par to, ka cilvēks kaut ko ne to pateicis. Nu, tur "Krievijā zato LGBT+ cilvēkus močī trū cietās zinātnes vārdā!" vai kaut kā tā.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba