Marts 30., 2018


[info]honeybee09:54
Un tagad lasām vēlreiz.
"Ar to tās atšķiras no eksakto zinātņu teorijām, kuras nezinātājs var neprecīzi, bet pielietot reālajā dzīvē"
Ar uzsvaru uz "neprecīzi".
Bet "pielietot". Tā kā saprast, ko man vajag, lai izdarītu x, prognozēt, kas notiks, ja es izdarīšu y, un absolūtajā vairumā gadījumu skaidri zināt, ka, ja nenotiek gaidītais, vaina ir tajā, ka man abas rokas kreisās, nevis tajā, ka ar videnes fizikas zināšanām nepietika.
Kamēr ar videnes+drusku augstskolas zināšanām par cilvēkiem+dahuja gadiem, kad es pelnīju maizi ar to, ka māku pareizi lietot valodu, totāli nepietiek, kaut vai lai ierakstītu ierakstu tā, ka gudrs cilvēks māk izlasīt frāzi "neprecīzi, bet pielietot" tā, kā tā bija domāta. Un tas tā nenotiek tipa "reizi gadā, jo abas rokas kreisās", tas tā notiek regulāri.
Tev, lai saprastu, kāpēc cilvēks Jaunzēlandē nevar lietot produktu, un izdarīt tā, ka var, pieņemu, ir nevis jābrauc uz Jaunzēlandi un jāveic pētījums, bet gan jāparakājas dziļāk jau sastrādātajā teorijā. Cilvēkzinātņu pētniekam var gadīties, ka ir jābrauc uz Jaunzēlandi, jāpēta uz vietas un jācer, ka nenoluņosies, izvēloties teoriju/pieeju.

Un jā, par to, kā "haha, tu izklausies pēc homeopāta, tā nav Īsta Zinātne" es jau minēju, ko domāju.
FWIW, homeopātija un "kāpēc cilvēki to dara" ir normāls cilvēkzinātņu pētnieciskais jautājums, un atbilde "a viņi to dara tādēļ, ka nesaprot statistiku" ne tuvu nav vienīgā vai labākā. Bet tev acīmredzot šķita, ka ar šo vienu atbildi pietiek, jo tā meiko sensu, un tu neveltīji kaut piecas minūtes pārdomām "hmmm, a ja nu šī atbilde nav vienīgā un labākā". Jo, kā jau ierakstā minēju, cilvēks paņem teoriju, kas meiko sensu, un dragā uz priekšu, varbūt pat neiedomājoties, ka tā ir teorija un ka var arī citādi.

Also, ar "autodidakts" es biju domājusi kā reiz cilvēku, kas zināšanas ir apguvis, bet nesistemātiski. Tb labs cilvēkzinātņu kurss mooc-ā manā sapratnē totāli ir "izglītība", sistemātiski klausīties lekcijas jūtūbē ir "izglītība". Sēdēt sviesta cibā un ne pa tēmu iedirst katru reizi, kad ieraugi vārdu "feminisms", un kaut ko iemācīties no tā, kā tev aizbāž muti vai paslavē par atjautību ir autodidakcija. Sorry, ja vārdu, kura nozīme ir stipri mainījusies, es neizmantoju tajā nozīmē, kas tev šķiet vienīgā pareizā.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba