Aprīlis 18., 2017


[info]pet14:36
Savā ziņā "saukšu viņu tā, kā saucu, kad mēs iepazināmies" ir valīds arguments, kas tiek plaši pielietots visos citos gadījumos. Noliekot malā gendera diskusiju, bet par fundamentālo identitātes un saukšanas jautājumu:

Cilvēkus, kas mainījuši uzvārdus (un ne tikai vispopulārākajā gadījumā, kad to dara dāmas precoties), vēl desmitgadēm un pat līdz mūža galam mēdz saukt tajā uzvārdā, kurā viņu iepazina.

Cilvēkus, kuri mainījuši vārdus, arī sen pazīstošie sistemātiski mēdz saukt tajā vārdā, ar kuru to sākotnēji iepazina - arī tajos gadījumos, kad vārds ir nevis pielikts bet nomainīts un paši sevi vairs ikdienā tā nekad nesauc.

Tu vari izvēlēties, ko rādīt pasaulei, bet tev nav veto tiesības par to, kā pasaule tevi redz un sauc - tas, vai kādu citi sauc par Jāni, Ješku, resno krānu vai Kalniņa kungu ir pastarpināti atkarīgs no tā, kā viņš sevi pasniedz, bet in the end tā nebūt nav viņa paša, bet gan apkārtējo izvēle; sabiedrībā lietotā identitāte un identifikatori principā ir sociāls konstrukts nevis indivīda patvaļīga izvēle.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba