Novembris 16., 2016


[info]honeybee15:34
Paga, paga, lēnītēm. Tajā brīdī, kad es saku "ambients seksisms/rasisms", tad tā ir kaut kāda retorika un huiņa vispār, un dajoš konkrētus pētījumus un statistiku, bet tad, kad tu saki "virtue signalling", tad tev nav jānāk pretī ar konkrētu pētījumu par to, ka toč-toč visa saruna par seksismu un rasismu ir tikai apmaiņa ar atslēgas vārdiem?

Un ievēro, ka es pat nekādā veidā neapgalvoju, ka tev tagad vajadzētu cīnīties pret kaut kādu efemēru ambientu seksismu/rasismu vai ka necīnīšanās tevi padarītu par sliktāku cilvēku. Viss, ko es teicu, ir, ka "izturēties pret cilvēkiem atbilstoši viņu spējām un prasmēm" nav nekāda briesmīgi progresīva pozīcija (kā jau tu norādi, šis līmenis jau ir sasniegts, un "eu, davaj ievērojam likumdošanu" ir vienkārši "davaj esam normāli"). (More to the point, dzimumneitrāla audzināšana, manuprāt, nav reāli sasniedzama un diez vai ir vajadzīga, kā jau es iepriekš teicu, man normāls pirmais solis šķiet apzināšanās, ka eksistē dzimumu (rases, reliģijas, whatever) stereotipi, kurus nevajadzētu pieņemt kā patiesību.)

Turklāt tu tagad ar plašu žestu izcel ārā to pašu argumentu, ko es saku jau pašā sākumā - ka vārdu "seksisms/rasisms" lietošana nestrādā, jo bieži vien cilvēki to nesaprot tā, kā tas ir domāts. Tāpēc varbūt iesākumā pievērs uzmanību tam, kas ir actually pateikts, nevis tam, ko kaut kāds efemērs SJW saka tavā galvā?

Un, ja tu gribi nodarboties ar polite ignorance, džīzas, nu nodarbojies. Negribi taisīt kampaņas - netaisi. Negribi interesēties par citām kultūrām - neinteresējies. Gribi, lai tev neviens nestāsta, kas ir ambientais seksisms - nu, ēēē, neprasi pēc pamatojuma šīs frāzes lietojumam. :)

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba