November 2022

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Powered by Sviesta Ciba
[info]hesus wrote
on June 15th, 2012 at 03:05 pm

Lai cik dīvaini arī nebūtu, neoficiāli jau varu teikt, ka esmu ieguvis augstāko izglītību.


Biju bijis uz iepriekšējo gadu aizstāvēšanām, cilvēki ar specifiskām tēmām saņem mazāk tizlus jautājumus un nicinošus komentārus. Pats, izvēloties tēmu par to piedomāju.
Es esmu pārliecināts, ka vēl joprojām neviens nesaprot, par ko mans darbs bija, ko tas dara un kapēc. Vadītājs tur aptuveni nojauš, ko es taisīju, no viņa komentāri par darbu bija "Jā, derēs, ļoti labi, gan jau būs ok". Sadarbība ar televīziju tika mēģināta, taču tur cilvēku prasību specifikācija bija pielīdzināma "Mums ir brūns zirgs, un mēs gribētu tam nomainīt ļitakus uz 23 collām". Recenzents nebija īsti ieinteresēts skatīties, kas tur domāts, un pats uzstādīt visu testēšanai, tāpēc tika ierakstīts, ka manas zināšanas neesot bijis iespējams novērtēt. A man vispār nekas netika prasīts. Pašu pasniedzēju mīļākais teikums:"Nu ja nesaproti, tak paprasi!"
Komisijā no ~7 cilvēkiem klausijās kādi 4, viens sēdēja, saraucis uzacis neizpratnē, par ko es ellē ratā runāju, citi tikai smaidīja, viens uzdeva jautājumus, kas visi principā bija viens un tas pats "nu bet nahuj to vajag?", savukārt viņa blakussēdošais kolēģis metās skaidrot, ka es stāstot patiesību un, ka viņam darbā tāda problēma esot bijusi un šis risinājums derot. Pirmais savukārt turpināja nepiekrist un pēc pāris "Kas labāks - frī kartupeļi vai cepti rīsi?" tipa jautājumiem, biju aizstāvējies, un, kā vēlāk noskaidrojās, man atzīme ir "labi". Ja nebūtu tā viena komisijas locekļa, pilnībā pieņemu, ka mans darbs dabūtu knapi apmierinošu vērtējumu.

Šādā darbu vērtēšanā balansa vispār nav. Čalis, kas izveido tiešām, potenciālu peļņu nesošu projektu dabū 6, taču beigās komisija nolemj, ka tomēr 9. Marazms. Pašam bija jau arī slapjas plaukstiņas un vārdiņi ik pa laikam juka, bet to jau tā publiskā runa nodarīja.

Neesmu augstskolu heiters, neesmu arī patriots, uzskatu, ja ir iespēja izmācīties par valsts naudām, to vajadzētu arī izmantot. Karoče, derēs. Nenožēloju. Tagad jāizdomā, ko tālāk.
Tags:

(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: