hessin

***

Thu 22.07.10 | 11:24
From:: hessin

un vēl viens, par SC..


Lai neviens vēlāk ar uzspēlētu pārsteigumu balsī nesaka: bet mēs taču nevarējām iedomāties, ka 10.Saeimas vēlēšanu rezultāti varētu tik būtiski mainīt Latviju!
[..]
Būtiskais Urbanoviča piedāvājumā ir pilsonības nulles varianta un otras valsts valodas ieviešanas tieša saistīšana ar ekonomiskās krīzes pārvarēšanu, jo glābiņš varot nākt tikai no Austrumiem. Ko tieši Urbanovičs no turienes cer saņemt, viņš gan īsti nesaka. Pieminējis nepieciešamību meklēt veidus, kā nostiprināties šajā tirgū, nākamajā elpas vilcienā viņš apgalvo, ka mums tur nav ko meklēt, jo «mūsu bekons tur nevienam vairs nav vajadzīgs, tranzīts - nav interesants». Latvijas vienīgā priekšrocība esot tas, ka te dzīvo daudz krievu, un, «ja mēs vienosimies ar Latvijas krieviem, tad viņi būs paši spēcīgākie un veiksmīgākie valsts interešu lobisti ārzemēs».
[..]
Taču paliek neatbildēts jautājums - kādas tieši valsts intereses Latvijas krievi ārzemēs, tātad, Krievijā, lobēs? Ja reiz nevienam mūsu ražojumi un pakalpojumi tur neinteresē, ko mēs Krievijai varam pārdot?

Valstij, kura nevar pārdot savus ražojumus, ir pašai jāpārdodas. Uz to Urbanovičs netieši arī norāda, pieļaujot valsts uzņēmumu akciju laišanu tirgū un runājot par nepieciešamību pārskatīt attiecības ar Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu. «Es zinu, kā iegūt lielāku brīvību, nepārtraucot attiecības ar viņiem,» saka Urbanovičs.Vai tas gadījumā nav mājiens uz gatavošanos iet pa Ukrainas jau iemīto taciņu, kura šo «lielāku brīvību» attiecībās ar SVF ieguvusi, saņemot daudzmiljardu naudas injekcijas no Krievijas?
[..]
«Krievijas ekonomiskās sviras rada draudus, ka Baltijas valstis varētu tikt izmantotas kā Krievijas ietekmes instrumenti eiroatlantiskajās institūcijās un gala beigās kā buferjosla pret ASV un tai draudzīgajām Rietumeiropas valstīm.»

Te nu redzam, ko nozīmē «Trešā republika» - Krievijas ģeopolitiskais vasalis, kura ekonomiskā izdzīvošana ir atkarīga no saimnieka labvēlības.
[..]
Tā ir apbrīnojama vaļsirdība - politiķis izklāsta savus plānus, secina, ka to tūlītēja ieviešana izsauktu ielu protestus, un tad izstāsta, kā iecerējis apvest vēlētājus ap stūri.

http://www.ir.lv/2010/7/21/tresa-republika

Link | view all comments


Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.