Audzē gaļu, audzina dvēseli.

Mon 04.06.07 | 02:18
music: Tortoise - On the chin
Ielās ievēroju reklāmu - "Ķekavas vistas - labi audzinātas vistas". Ielas reklāma faktiski ir vienīgā, kas līdz manīm nonāk, bet tā kā man te ir arī televizors, tad pēdējā laikā dažreiz to ieslēdzu un ievēroju, ka kampaņa ir izpletusies līdz tv, kur tūristi gailīši (hm.. hm.. ) runā, cik foršas ir Ķekavas vistas - labi audzinātas.

Diezgan zaimojoši.
Vistām tiek piešķirta personība, cilvēcīgas īpašības. Rūpniecības kontekstā vistas var būt labi audzētas, bet ne jau audzinātas, jo parasti audzina raksturu. Doma ir tāda, ka visu laiku vistiņēdāji neredz nekādu saikni starp vistu - kā personību un to blāķi uz šķīvja. Tomēr mīlīgā mārketingkompānija, lai vai kura tā būtu - uz dzīvnieku/putnu, kam tomēr ir jūtu (hehe) un savs raksturs (hoho), to tik un tā norāda - mazliet pat ņirgājoties par vistām, jo tiek noklusēts fakts, ka šīs personības pēc tam tiek nogalinātas un domātas apēšanai.

(Tajā pašā starpā LV reklāmistu aktivitātes pat man liekas tik jēlas un izskaitļojamas, t.i., es skaidri saredzu to mehānismu, kā tā ideja ir izpiesta un uzbūvēta pa klucīšiem, nevis nākusi radoša procesa rezultātā, ņemot vērā nepieciešamos parametrus.)

Un šis atkal tikai tāpēc, ka tīri aiz ieraduma man nenāk miegs tik agri.