atiitis

(bez virsraksta)

Sep. 10., 2012 | 11:46 am
No:: atiitis

Well, tough luck. Tas bija skarbaakais, ko peedeejaa laikaa esmu lasijis, so nevaru tev vairs ieteikt kko tikpat krutu. Beeet...

A Fire Upon The Deep arii pieskaras apzinjas un sapraata jautaajumiem. Gara un vietaam garlaiciiga novele, but it has it's good (very good) spots, un man patika tas settings. Bish atgaadina Hiperionu ar godlike AI's. Seerijas otraa dalja gan ir imho paaraak izstiepta - tur, saliidzinaajumaa ar pirmo dalju, barely kkas notiek, bet domaaju kkad izlasiit arii tresho dalju, jo tur vajadzeetu buut great showdownam.

Uplift seerija savukaart baksta teemu "cilveeku (un delfiinu, un shimpanzhu) kontakts ar citplaneetieshiem", tikai atshkjiriibaa no Blindsight, shis kontakts ir krietni vien konstruktiivaaks, lai arii nevar iztikt bez parastaas political/military power play.
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Brin#The_Uplift_stories
Autora rakstiishanas prasme man liekas visai awful. Vinjsh interesanti apraksta dazhaadas alien civilizacijas, bet, kas attiecas uz plotu, raksta kinda juckeliigi, un vismaz es nespeeju izsekot visiem tiem chariem ar diivanajiem vaardiem un vinju savstarpeejiem plotiem. Visawfulaakais ir Sundiver, ko es knapi speeju iztureet, biezhi paarshkjiiru murgainaakaas lappuses, bet Startide Rising jau likaas labaaks. Tik labs, in fact, ka domaaju kkad izlasiit arii tresho graamatu, lai redzeetu kaa tas viss beidzas, jo Startide Rising beigaas autors jau bija iemaacijies taisiit cliffhangerus.

Protams, peec Blindsight viss liekas taads naivs un nenopietns, bet vajag arii kko taadu palasiit, lai labaak speetu noveerteet iistaas peerles :)

Oh, un, runaajot par peerleem, svariigs jautaajums - vai esi lasijis zelta klasiku? Noteikti iesaku Foundation.
http://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_series
Viegla un izklaideejosha lasaamviela. Enjoyed it.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.