kanariņš - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Apr. 21st, 2014|10:54 am

helvetica
tā droši vien ir kaut kāda nabagu slimība (ekonomisti-antropologi-psihologi-biheivioristi noteikti prastu izvērst saturīgāk), bet, brauzējot visādas interneta humpalas a ļa ss.lv, ebay u.tml., nākas secināt, ka, jo nabadzīgāka valsts, jo dārgāk prasa par saviem krāmiem (droši vien laika un zināšanu ietilpīgi pakalpojumi ir bezmaksas - tā arī tāda "sakarība"). Latviešu lapās ebajā vispār nav jēgas iet iekšā, totāla ārzemnieku kāšana ar 20 Eur par 1 metāla piespraudīti vai no konverta noplēstu, apzīmogotu marku. To pašu var redzēt arī bolīviešu, peruāņu u.tml. tirgotāju lapās - apnēsāti džemperīši, nomītas tupeles, bet cenas gluži kā parīzes kuķūrs.
Reizi pa reizei, kad labs noskaņojums, es aizrakstu cilvēkiem un paskaidroju, kāpēc viņu cenas ir neadekvātas, bet dažas lietas ir tik radikāls sviests, ka pat man elpa aizraujas. Piemēram, iečekojiet:

http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/canvas-antiques/antiques/tableware/bicmbl.html

http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/canvas-antiques/antiques/tableware/obkib.html

atrunāšu, ka galīgus kkādus turcijas atvaļinājuma laikā širpotrebā pirktus krāmus, kas tiek tirgoti kā orientāli antikvariāti, nemaz necilāju (par garā vājajiem nav cienīgi smieties), bet šīs divas lietas, piemēram, nav sliktas. Rīgas Porcelāna fabrikas 70/80 gadu kafijas servīze pilnā komplektācijā un Lomonosova porcelāna fabrikā ražotais liķiera trauku komplekts, kas ir līdzīgs Rīgas ražojumam, bet vēlams nejaukt. Abi ir normāli produkti, nekas izcils, bet ar perspektīvām nākotnē. Un tagad iečekojam cenu. tāda servīzīte normāli maksātu 25 Eur, ja ļoti gribētu pa dārgo pārdot un atrast muļķi, kas to pērk - tad 50 Eur varētu izspiest. bet 120 Eur!!!!!!111 Un tā zivju krafe ar glāzītēm - 215!!!!11 Nevaru saprast, tie cilvēki ir bezkaunīgi vai vienkārši stulbi..

p.s. Ja kāds vēlas tikt pie tādas karafes ar zivīm, bet nepilnā komplektācijā - atdošu bez maksas (kad bērns izaugs no spēlēšanās ar to..)
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.