kanariņš - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mar. 13th, 2011|07:04 pm

helvetica
ja Bērts Lankāsters iekš "The train" spēlē nacistu okupētās parīzes dzelzceļa strādnieku, tipa, franči un viņu pretošanās kustības, tā šajā filmā viņš spēlē tēlu tieši no pretējās nometnes - Hitleriskās Vācijas tiesnesi, kurš pats pēc II PK nonāk tiesas priekšā. Forši būt aktierim, ne? Vari būt gan māte, gan meita, gan kleita.

Marlēnas Dītrihas fenomenu es tiešām nesaprotu, diezgan baismīga paskata sievietīte (nepareizajā leņķī pamatīgs knābis, acis, ko nevar pilnībā nedz atvērt, nedz aizvērt, mute savilkta tā, ka nedaudz atgādina, emmm, būtu baigi rupji teikt, ko, un visam pāri dikcijas problēmas) ar apšaubāmu aktiermeistarību (izņemot, manuprāt, lielisko Billija Vaildera "Witness for the Prosecution"). Bet esot tādas sava laika dīvas, mūzas, kuru dēļ visi zaudē veselo saprātu, pat mūsu pašu nacionālajā mākslas muzejā, fondos ir redzama sava laika ap-mazā-pirkstiņa-tinēja, kas ne vienam vien māksliniekam iedvesmu radījusi, pōzējusi un nu gleznās skatāma, no šodienas perspektīves gan anonīma vārdu neviens pat neatmin, fien tāds fakts - ja īpaši nezinātu, nepateiktu... izskatās, ka "mūzas" fenomenam tā teikt ir problēmas ar ilgtermiņa atdevi..
vienu vārdu sakot, solidarizējos ar Nurijevu, kurš, ieraugot uz viņu kā aptrakušo Marlēnu Dītrihu, noprasīja "Kas ir šī padzīvojusī šovbiza metene?" un, piespiedu kāŗtā pavadot viņu uz mājām, draugiem piekodinājis "nākt mani glābt no viņas, ja pusstundas laikā neesmu atpakaļ". Arī šajā filmā tāds kā krabis visādi citādi feinā aktieru kolektīvā (Lankāsters, Treisijs, Klifts, Gārlenda u.c.).

betbetbet, vislieliskākais visā tajā sāgā ir Spensers Treisijs. Šis aktieris ir zeltu zelts! šķiet, savā karjerā nominēts gandrīz tikai labākā galvenā aktiera nominācijā, no 9 pretendētajiem oskariem divi arī dabūti, tad vēl plejāde citu nomināciju arī citu balvu. No tām filmām, ko es esmu redzējusi, šķiet, jams spēlē galvenokārt tiesnešus vai ar tiesībsargājošām iestādēm saistītus personāžus (vīrs/vīrietis prokurors vs sieva/sieviete advokāte iekš "Adam's rib", skolotāja evolucionista advokāts kādā ASV reliģiska miesteļa skolā iekš "Inherit the wind", izmeklētājs, krāsaino un redneku problēmu risinātājs iekš "bad day at black rock", tiesnesis "Judgment at Nuremberg" u.t.t.), bet viņš to dara tīīīk lielīīīski!!! Jebkurā gadījumā, forša un izklaidējoša filma, pat ja veca.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.