kanariņš - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mar. 8th, 2011|07:16 pm

hmmm
Kā sauc, tā atskan :) Bet mani ne zinātniski grādi biedē, jo pats uz tādu kandidēju vadības lauciņā gan, ne cilvēku padziļināta izpratne un zināšanas - tieši otrādi, ļoti labprāt uzklausu kompetentu cilvēku argumentētus stāstījumus. Bet uzsveru - argumentētus.
No esošajiem projektiem man personīgi kvalitatīvi šķiet Pārventas bibliotēka Ventspilī, tad Latvijas Bankas naudas glabātuves ēka tepat Pārdaugavā, Mercedes centrs un MC2 Krasta ielā.
Bet kā jau minēju pirmajā postā - kas maksā, tam arī taisa un tas arī nosaka toni. Nu piemēram, cik man zināms, tad pasūtītājs tai Helveticas iepostētajai pļavas rūpnieciskajai ēkai (noslēpta iekš/aiz zaļā paugura ar nodomu, lai nepievērstu uzmanību dēļ paaugstinātas drošības statusa), ir dēls vienam no 90.gadu vadošajiem LV arhitektiem. Tad UPB Holdinga Rīgas biroja interjera autors ir Liepājas UPB holdinga šefa Pīlēna dēls - tas pats, kas tēvam piederošajai Vīna Studijai interjeru izveidojis. Tie ir tikai daži piemēri, kur pasūtītājs saprot arhitekta/interjerista misiju un ir devis brīvību arhitektam/interjeristam izpausties un riskēt + ir sanācis uz urrā. Tas taču tas pats, kas reklāmas lauciņā, kur labam dizaineram prasa nevis taisīt kārtējo L'Oreal šampūna adaptāciju, bet dod iespēju uzzīmēt jaunu identitāti no nulles.
Savukārt, kāds tur kreatīvs no Gatera kunga vadītā Rīgas Pilsētbūvnieka pasūtītajās mājās Ulbrokā - kādi tie betona lego kluči ir, tādi arī ir. Ja gribētu būvēt ar kvalitatīviem apdares materiāliem un sabalansētu apbūves apjomu /ne xx-stāvenes/ un pārdomātu apkārtnes plānojumu, tad kvadrātmetrs maksātu attiecīgi 2x dārgāk nekā ekonomiskais prodzhekts un tāda pasūtījuma gadījumā valsti par to vienkārši, sorry for my french, izdrā*tu.
Vēl jau nerimstošā diskusija par to, kas būtiskāks - forma vai funkcija. Un ej nu tad viennozīmīgi izvērtē, vai tas arhitekts ir labs, vai slikts, un kas vispār ir laba arhitektūra - vai ēka, kas vizuāli līdzinās Rundāles pilij, vai drīzāk labi izplānots cietums, kur ieslodzīto plūsmas ikdienā tiek pareizi novirzītas.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.