krīzes oikonomija |
May. 29th, 2010|01:54 pm |
visjocīgākais krīzes apstākļos ir ar ēdienu. Piemēram, kad ir nauda, tad atļaujas visādas delikateses un ekstras, kas ir nenormāli baudkārīgas un tīkamas, līdz ar ko finansiālu apsvērumu motivēta pāreja no "oi, es tagad gribu to un to" uz kko more basic (piem., sakņu sautējums un ūdens) šķiet nevis kkas pozitīvs, bet gan dzīves kvalitāti ievērojami čakarējošs. Lai gan ir diezgan skaidrs, ka ievērojami vienkāršāks, vienkārši sagatavots ēdiens ir veselīgāks, ērtāks un vispār īstenībā to paiku nemaz TIK daudz ikdienā nevajag, lai fizo funkcionētu normā. Protams, vasara visu atrisina - siltā laikā vnk neko ēst negribas un visas problēmas starp gurmānismu un resursatbildīgumu defaultā atkrīt :D |
|