Nestandarts ([info]heishy) wrote 9. Septembris 2018, 15:18
Dvēseles mājvieta
Renē Dekarta sekotāji apgalvo, ka cilvēka ego vienlaikus spēj būt divās pasaulēs - zemes un debesu. Bet epifīze ir fokusēšanās punkts, robežpunkts, jo visas nemateriālās domas, iekams nonāk smadzenēs, iet cauri epifīzei.
Katru sekundi cilvēks milzīgos apjomos saņem informāciju, ko modri sargā mūsu apzinātās apziņas brigāde - superego, ego un ID, un atmet visu lieko, turklāt ar vislabākajiem nodomiem - pasargāt cilvēka psihi. Kāds, kurš reiz redzējis spoku, par to , iespējams, jautrā kompānijā stāsta ar aizrautību, bet, ja viņam tiktu piedāvāta iespēja satikties ar spoku vēlreiz, nez vai cilvēks būtu īpaši priecīgs. Lieka ir visa tā informācijas lavīna, kuru, paturot prātā ik dienu, cilvēks sajuktu prātā.
Tās ir traumējošas atmiņas, emociju radītas vīzijas un viss cits, kam cilvēks nav gatavs, kas var nodarīt viņam kaitējumu.
Runājot par ID - zemapziņas komandieris reti traucas atklātā cīņā, bet aizkulisēs nemitīgi atgādina par savu esamību. Tad mēs redzam satraucošus sapņus vai arī notiek atklāsmes, kad piepeši viss top skaidrs.
Psiholoģijā to sauc par insaitu.
Bija laiks, kad dažiem dziļo dzīļu pētniekiem patika eksperimentēt ar narkotikām, halucinogēnām, psihotropām vielām ar vienu mērķi - saprast.
Sevi, pasauli - gan to, kas mums zināma, gan to , kas nezināma. Tomēr šis ceļš ir bīstams. Pat nepiesaucot veselības problēmas un personīgas degradācijas draudus, kā reiz teica kāds viedais - tu, cilvēk, pat nojaust nevari, ar ko šādā ceļā vari sastapties. Tāpēc Freids, kas arī, kā vēsta liecības, bija pazīstams ar narkotisko vielu iedarbību, paziņoja - sapņi ir karalisks ceļš uz zemapziņu. Tā teikt, tīra manta, sava. Taču mūsdienu garīgie līderi ir gatāvi aktīvākai rīcībai , viņu uzskats - visizcilākais ceļš uz zemapziņu ir meditācija, pašizziņa, attīstība.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: