Nestandarts ([info]heishy) wrote 17. Augusts 2014, 13:00
evolūcija/mutācija
Kauns par to ka esi cilvēks.
Vinai bija sada sajūta lauka pie Nimas vaigu vaigā bija sastapusies dzīvnieka pašaizliedzīga varonība un cilvēka nezēlība. no tas vietas, kur zem ševroleta riteņiem bija metusies Braunija[suns], skaidri varēja redzēt govju kūti, kur tās tika nežēlīgi nogalinātas no cilvēka rokas.

Suņa ģenetiska karte loti maz atškiras no cilvēka ģenētiskās kartes, starpība esot niecīga. Gluzi vienkārši grupai divkājaino zīdītāju, kas pazīstami kā cilvēki, attīstības gaitā izdevies panākt mazliet vairāk mutāciju. Ari Darvina slavenā koka zars, uz kura sēž suņi, atrodas mazliet zemāk par to , kur augstprātīgi barā izvietojušies cilvēki. No sava augstākā zara viņi nicīgi noraugās uz visu, kas ir zem viņiem. Viņi velnišķīgi lepojas ar sevi. Tikai viņi, nevis kāda sākotnējā suga evolucionējuši tik acīmredzami, ka vienīgie ieguvuši spēju runāt.

Toreiz Nimā - un arī tagad - viņa bija absolūti pārleicināta par vienu - ja pasaule būtu izvēlējusies citu attīstības scenāriju, piemēram, dodot visām sugām vienu un to pašu mutāciju skaitu, un ja suņi prastu runāt, viņi nekad nepazemotos tiktāl, lai uzrunātu cilvēku.


Jakubs uzskatīja, ka Braunija to izdarīja nebūt aiz mīlestibas vai pieķeršanās, bet gan apznioties ''pienākumu'', kam nav nekā kopēja ar atbildīgo cilvēka pienākuma apziņu, kuri spēj paredzēt nākotni. Braunijas ''pienākuma apziņa'' bija izdresēta, gluži tāpat kā ''pienākuma apziņa'' dažkārt ir izdresēta bailīgiem padotajiem, kas paniski baidās no šeja un gatavi darīt visu, la iviņus neatlaiž no darba. Dresešanas rezultāta Braunija baidījas no ''soda'' par to, ka bija atstājusi puiku bez uzraudzības, taču sunim nav kognitīvas paredzešanas spējas, un tas nevarēja zināt, kas notiks, ja pāri pārbrauks kravas mašina. Tādēļ, ja citādi rīkoties nevarēja, suns metās zem riteņiem.

Lasot šo Jakuba bezkaislīgo izskaidrojumu Braunija zaudēja leģendas auru. Un tomēr zinātnieks atradies! ko viņs varēja zināt par Brauniju, kā tikai to , ka visiem suņiem ir gēni. To kā Braunija skatījas uz mazo puiku, nespēs atveidot nekāda gēnu secības programma. Nekad.

/vientulības tīmeklī/
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: