Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Jan. 23rd, 2021 03:57 pm "Dārgie biedri!" / "Дорогие товарищи!"

"Mēs gatavojamies. Tur ir augsta akmens sēta, viss tiek apsargāts, un ērtības. Sporta zālē noorganizēts komandpunkts, sarkanus paklājus saklājām."
"Lasu VDK ziņojumā, ka puse pilsētas ir atsēdējuši kriminālisti. Kādi mēri pieņemti, lai neitralizētu kriminālos elementus?"

Šodien skatos ziņu kadrus no nemiera un ilgu pavasara Krievijas pilsētās, bet vakar noskatījos Končalovska "Dārgie biedri!" par 1962. gadā komunistu sarīkoto asinspirti pret strādniekiem Novočerkaskā.
Jūlijas Visockas lomas Končalovska filmās parasti atstāj vienaldzīgu, bet "Dārgo biedru" garlaikoti izbiedētās, ārpus laba un ļauna eksistējošās funkcionāres lomai viņa der lieliski.
Kopumā uz pēdējo gadu ļoti vājā krievu kino fona Končalovskim izdevies pat visai labs kino, ko apgalvojumi par notikumu gaitas un darbojošos personu dokumenāli precīzu attēlojumu, protams, padara iespaidīgāku. Bet pēc filmas vairāk domāju ne par sižetu un Krieviju, bet par to, kā brāļiem, balto uzvalku cienītājiem - Mihalkovam un Končalovskim izdodas būt tādiem režīma kājslauķiem publiskajā retorikā, bet savās filmās palikt samērā godīgiem un stāstīt un liecināt ko pavisam citu. Apbrīnojama paškontrole un aktiermeistarība abās tik pretējās lomās, kas pēc katras filmas un diemžēl pamanītas intervijas atkal un atkal liek uzdot jautājumu, kura seja ir īstā.

Dārgie biedri!

Dārgie biedri!

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.