Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]barbala
Feb. 12th, 2020 12:08 pm

Patīk/ nepatīk ir viena kategorija, bet SAS reklāma tomēr IR laba un stratēģiski jaudīga, kur mazliet pieklibo izpildījums (varēja jau vēl vairāk uz jūtām uzspiest). Laba, jo:
- tās lietas, ko mēdzam piedēvēt par nac. identitāšu vērtībām, piemēram tautastērpus, kotletītes, dziesmusvētkus, ir vienojošs plašākām kopām, tālabad vērtības nevar būt artefakti (es te bieži dauzos par Kurzemes 18.gs vidus bručiem no kuras-nu- britu manufaktūras rudens/ziemas kataloga, ar mūsu auseklīša atrašanu visādās latviskās nevietās, t.s. arābu, piemēram, flīzītēs tā ap kādiem mazajiem gadsimtiem, ir vērts piesekot Ievai Pīgoznei, viņa šo pēta ar labu tvērumu);
- vērtības un "tas, mūsējais un par mums" ir drīzāk nevis KO mēs darām (rituāli, ēdam, dziedājam, sēžam), bet KĀ. Tātad, pie mums nav ierasts sist sievietes, neļaut viņām balsot, dzīvot harēmos, dedzināt priekšpilsētas vai kas nu viss tagad ir sasāpējis zviedrijas hronikās (un ne bez pamata).

Aiztālab, ja šitajā ļoti saimigrētajā Eiropas/Skandināvijas šodienā kāds plēstu kreklu un teiktu, ka Darlarnas zirdziņš, Volvo (vai Saab, ha) vai kanēļmaizītes (kanēlis no ceilonas vai ķīnas, ja) ir 100% īsts skandināvs, tad šauri tomēr tverts un SASam šeit it ļoti laba, stipra ziņa: mēs esam ceļotāji, vedam šurp labāko, pielāgojam un ļaujam citiem. Skaidrs, ka var sākt raustīties plakstiņš pie kadra ar kundzīti, kas apskauj tumšādainu jaunēkli, bet nu kamon, neviens nekļūst mazāk skandināvs tāpēc.

Stratēģiski, valstsstratēģiski varbūt ir grūti, jo sociālā sistēma ir tik iekļaujoša, ka slavenā vienlīdzība kļūst grūti pārdalāma, bet then again, tam taču ir instrumentārijs sistēmisks un tas neapdraud ne "truly", ne "scandinavian."


Es esmu par kultūrām, valstīm, zemēm un tautām, ja jāpaskaidro, bet kam nu vēsturiski sanāca (jo materiāli UN zināšanas) stiprākus kuģus un asākus ieročus būvēt un tā jaunas zemes sev izbrīvēt, kam rakstīt vēl šodienās svarīgus rakstus un tekstus un novērot un aprakstīr sakarības, bet kam, vai ne, stūrītī, kaktiņā, mālā cūkas izganīt un mazliet padziedāt, par vēdertiesu labākos iestumt kādā labi tālā skolā un tālāko jau mēs varam nojaust.

Tā ka viss ir viens un norwegian lidmašīnu astes dara to pašu, ko SAS, tikai ziņai ir uzkonstruēta caur lepošanos ar personām, bet SAS saka, viss ir mūsu, bet mēs mākam ceļot. Un tad tas viss ir mūsu enīvej.




Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.