Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Nov. 3rd, 2019 01:16 pm progresa priekšgals

Piebilstot sarunai pie hederas - http://klab.lv/users/hedera/384141.html

Zviedrijā aktīvisti caur politiko lobiju mēğina panākt likumdošanas izmaiņas, lai dzimumorgānus operēšanu, veicot dzimuma maiņas operāciju, varētu veikt jau no 15 gadu vecuma, bez vecāku piekrišanas, šo priekšlikumu pagājušogad prezentēja valdība, toreizējās sociālo lietu ministes no Sociāldemokrātu partijas un kultūras ministres no Vides partijas personā. Viens no viņuprāt būtiskākajiem argumentiem bija, ka Zviedrijai arī šajā jautājumā, tāpat kā visur citur, jābūt progresa priekšgalā. Abas šīs partijas joprojām ir varas partijas un veido valdību. Pēc priekšlikuma kritikas to uzdots vēlreiz izvērtēt Sociālo lietu pārvaldei, bet aktīvisti priekšlikuma kritizētājus joprojām sauc par naidīgiem atpakaļrāpulīgiem fobiem.
Te kritisks stāsts par to, ko filmas veidotāji nosaukuši par "The trans train", ar subtitriem angliski -
https://www.svtplay.se/video/22035454/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-the-trans-train
Stāsts lielā mērā par tiem, kuri attopas pēc tam, kad mediķi ar viņu ķermeņiem jau paeksperimentējuši, un to, cik lielu atbildību uzņemas vai neuzņemas mediķi.
Mastektomiju jau tagad veic jau no 14 gadu vecuma, hormonu terapiju (to pašu, ko lieto ķīmiski kastrējot), lai apstādinātu puberitāti, lieto no 12 gadu vecuma.
Filmas otrajā daļā, kurai angļu subtitru pagaidām nav, piemēram, attsaucoties uz ierakstiem 15-16 gadīga pacienta kartē, min, ka no pirmăs vizītes līdz hormonu terapijas nozīmēšanai pagājušas 5 nedēļas, kuru laikā notikušas 5 sarunas, un attiecīgās medicīnas iestādes vadītāja to atzīst par pieņemamu praksi.

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.