Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
Dec. 16th, 2017 01:48 pm mazliet laba ziemeļvalstu kino

"Borgs un Makinrojs"/"Borg" - filma par slavenāko zviedru tenisistu Bjērnu Borgu. Sverirs Gudnasons ir patiešām fantastisks Borga lomā, un arī laikmeta attēlojums ļoti ticams - paziņa, kurš ir sens Borga fans, teica, ka skatījies filmas fragmentus un gaidījis, kad tad beigsies dokumentālie kadri un sāksies filma, līdz sapratis, ka nekas no redzētā nav dokumentāls.

Borg


"Kraukļi"/"Korparna" - dziļi tumša filma par sevi nīstošiem cilvēkiem bez ticības un cerībām vientuļos laukos. Ja Ingmars Bergmans lauku saimniecības būtu nīdis tikpat ļoti kā mācītājmājas, tad noteikti būtu uzfilmējis ko līdzīgu.

Korparna


"Nezināmais kareivis"/"Tuntematon sotilas" - Veines Linnas slavenā romāna trešā ekranizācija. Stāsts par Turpinājuma karu 1941.-1944.g. un somu vīriem tajā. Secināju, ka Maimas Grīnbergas tulkojums ir ļoti izlutinājis, jo zviedru tulkojumā daļa kolorīta bija pazudusi. "Nezināmais kareivis" ir viena no Zviedrijā skatītākajām pēdējo nedēļu filmām, kaut varētu šķist, ka kuram gan Ziemsvētku gaidīšanas laikā interesē politnekorekta filma par kaimiņvalsts spēku, smiekliem un izmisumu.

Tuntematon sotilas

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.