Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Post a comment


[info]heda
May. 16th, 2017 05:19 pm "Naids" / "Feud"

- "Joan? How did it feel to be the most beautiful girl in the world?"
- "It was wonderful. The most joyous thing you could ever imagine. And it was never enough… Well, what about you? How did it feel to be the most talented girl in the world?"
- "Great. And it was never enough."

Stāsts par sešdesmito gadu Holivudu, filmas "What Ever Happened to Baby Jane?" uzņemšanu un divu lielu aktrišu Džoanas Krofordas un Betas Deivisas darbu un skandāliem. Abas savulaik vienlīdz skaistas, talantīgas un slavenas, abas vainotas nešpetnā dabā un pārliekā alkohola lietošanā, abas adoptējušas vairākus bērnus, abu meitas sarakstījušas viņas apsūdzošas grāmatas. Par viņām Olīvija de Hevilenda (Melānija Vilksa no "Vējiem līdzi"), kura joprojām esot pie pilna saprāta un dzīvojot kaut kur Francijā, saka: "They hated each other, and we loved them for it."
Sākumā šķita, ka stāsts tikai par divām beibīdžeinām - meitenēm, kuras tā arī nekad nepieaug, bet izvērtās vispārinājumā par prasīgumu un nežēlību pret sevi un citiem, šaubām, novecošanu un sieviešu (bet ne tikai) tiesībām būt negantām.
Melnbalti rekonstruētie "What Ever Happened to Baby Jane?" filmēšanas un tolaiku televīzijas šovu fragmenti ļoti tuvi oriģinālam, īpaši tie, kuros Deivisa/Sarandona. Sarandonai arī vairāk paveicies ar ārējo līdzību un vitalitāti, viņai filmā tiešām ir Deivisas acis, zemā balss un dēmoniskie smiekli.
Kārtējo reizi pārliecinājos arī par kino māņu dabu, jo iepriekšējos priekšatatos Deivisa tiešām bija un palika tik veca kā filmā, bet tagad paskatījos interviju ierakstus un, izrādās, vēl padsmit gadus vēlāk viņa ir izskatījusies jaunāka kā Baby Jane. Varbūt ar laiku viņa lika lietā raganu zintis, par kuru piekopšanu viņu visu citu negantību starpā apsūdzēja meita.

Feud

Tags:

Read Comments

Reply

From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.