May 10th, 2016


[info]half_slavic10:16 am
karstāka par karstu ir Stambulas konvencijas tēma. To, no vienas puses, aktīvi apspriež visi self-proclaimed liberāļi, brāļi un māsas iekš Sorosa, Šlāpins un Eiropas karoga laizītāji, no otras - ģimenes vērtību sargeņģeļi: Juļa Stepanenko, Rasnačs, NA biedri, V.Rudzītis, A.Borovkovs u.c. 

Es pagaidām nejūtos komfortabli ne vienā, ne otrā pusē, jo tās pamatā sastāv no skaļiem pamuļķiem. Bet, ņemot lietā pašas galvu, savilku pāris novērojumus, kas liek domāt par konvencijas lietderīgumu:
- nav skaidrots, kā šī konvencija "dabā" palīdzēs nosargāt, piemēram, mani, parasto hetero sievieti. Vai tā ieviesīs patiešām efektīvākus aizsardzības instrumentus par esošajiem? 
- konvencijā vardarbības pret sievieti izpratne: "(...) is based on the understanding that violence against women is a form of gender-based violence that is committed against women because they are women." Te var iztēloties riskus, kur upuris varēs kačāt prāvas par to, ka pret sevi vērstās darbības ir saņēmis gender motivācijas ietekmē, nevis citu objektīvu iemeslu dēļ. Piem, darbā nepieņemtā programmētāja ar knapām prasmēm varēs dirst, ka darba devējs viņu atšuvis dzimuma dēļ, nevis tāpēc, ka viņai bija konkurents ar 5+ gadu pieredzi un iespaidīgu portfolio. 
- es neuzskatu, ka sieviete ir pelnījusi VAIRĀK tiesību uz drošību, nekā vīrieši. Idejas, kurās nav līdzsvara, kļūst toksiskas agri vai vēlu.
- konvencijas nolikums ir fokusēts uz gender ideoloģiju un no tās izrietošo izglītošanu, kas ir pamatā potenc vardarbības izskaušanai sabiedrībā (mācam, ka "gender=social construct" un džekiem vairs necelsies roka uzšaut "vājajam dzimumam"...yeah right). 
- ja valdība var pati lemt par konvencijas vadlīniju realizēšanu (ko atsijāt, ko paturēt), tad būtībā varam arī bez konvencijas sakārtot sieviešu aizsardzības jautājumus.
- ir citas alternatīvas, starptautiska mēroga instrumenti, kas regulē sieviešu tiesības. Kāpēc Stambulas konvencija so special? Tas spiediens, ar kādu ES liek ratificēt šo konvenciju, liek domāt par kkādu  pušu izdevīgumu. Izdomājām konvenciju, ieviesām darbavietas, komisijas, piesaistījām finansējumu un tagad barosim šo veidojumu kopīgiem spēkiem!


Konvencijas lapa:
http://www.coe.int/en/web/istanbul-convention/home

Citas komvencijas un instrumenti sieviešu tiesību aizstāvībai un drošībai:
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Women%27s_rights_instruments


oh, btw, nākamnedēļ lidoju uz Stambulu :))


  

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Outrage Journal - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info


> Go to Top
Sviesta Ciba