greeth [userpic]

Spring 10 rtw

January 6th, 2010 (04:06 pm)

Neesmu nekāds modes eksperts - pat ne tuvu tam, bet pārskatot jaunās Spring 2010 rtw kolekcijas, šis tas iekrita acīs un sirsniņā. :) Šoreiz par trīs modes grandiem - D&G, Alexander McQueen un Marc Jacobs.

Pirmkārt jau D&G. Līdz šim šis brends man nav raisījis visai patīkamas asociācijas - tas saistījies ar lēto viltojumu kultu un tādējādi mazliet nodrāztu reputāciju. Taču Domenico Dolce un Stefano Gabbana veikums šī gada pavasara un vasaras sezonai ar manu ne-speciālista skatījumu ir pavisam ģeniāls un krasi izmainīja manu iepriekšējo viedokli. Nezinu par citiem modes mīļotājiem, bet šajā kolekcijā apkopots viss, kas man gluži vienkārši liek no sajūsmas jukt prātā. Baltas mežģīņu kleitiņas un svārki, zābaki mežonīgo Rietumu stilā, ādas izstrādājumi karameļu brūnos toņos, džinsa audums dažādās kombinācijās, rišas, lakatiņi ap kaklu, šur tur pavīd arī rudens sezonā tik aktuālās boyfriend stila žaketes. Tas viss - savienojumā ar pilotu stila saulesbrillēm un vējā plīvojošiem matiem, pietrūkst vien zirga katrai modelei pie pleca un kāda saulrieta gaismas pielieta Āfrikas savanna fonā.


Alexander McQueen pavasara kolekcija pilnīgi noteikti atrodas modes prožektoru epicentrā. Ja rudens kolekcijā dominēja galvaskausi un melnbaltas rūtis, tad šajā pavasarī McQueen spēlējas ar grafiskiem pitona un citu čūskveidīgo būtņu rakstiem dažnedažādās krāsās un arhitektoniskas formas kurpēm. Šī dizainera veikums man vienmēr licies ļoti ekscentrisks, bet tajā pašā laikā - pieņemams un iespējams, pat es - vidusmēra latviete, varētu sadūšoties un kādreiz uzvilkt kaut ko no McQueen ģeniālā veikuma. No pavasara kolekcijas īpašā sajūsmā esmu par clutch stila somiņām un pavisam noteikti - kurpēm. McQueen savā ierastajā manierē ir satricinājis visas stila un apģērba ētikas tradīcijas, un ko tādu modes pasaule vēl nav pieredzējusi.


Taču ne viss šī pavasara kolekcijās bija tik inovatīvs un mani pārsteidzošs. Biju vīlusies savā iepriekš tik karsti apjūsmotajā Marc Jacobs, jo šī pavasara kolekcija likās blāva, un brīžiem lika vilkt paralēles ar Prada rudens kolekcijas 40. gadu pēckara ieturētajām stila niansēm, brīžiem - ar japāņu multfilmu varoņiem un geišām, šo iespaidu paspilgtināja arī izteikti japāniskais modeļu meikaps. Taisnības labad gan jāsaka, ka Marc by Marc Jacobs kolekcija kompensēja manu vilšanos ar uzviju. Lai gan pats Marc Jacobs bija atgriezies pie sevis jau pārbaudītām vērtībām - bantēm matos (tās viņš jau pielietoja Louis Vuitton rudens skatē un jāsaka - veiksmīgi) un grafiskiem rakstiem visās varavīkšņu krāsās, manu sirdi šī vērtības iekaroja atkārtoti. Ar nepacietību gaidu viņa rudens kolekcijas, cerot, ka pavasara iedvesmas mūza būs apmeklējusi Marc Jacobs, liekot radīt kaut ko tikpat ģeniālu un burvīgu kā 2009. gada rudens kā arī iepriekšējo sezonu kolekcijas. Lūk, neliels ieskats viņa pavasara veikumā Marc by Marc Jacobs ietvaros:



Comments

Posted by: Medical Division ([info]seila)
Posted at: January 6th, 2010, 07:14 pm

D&G veikum ir patiešām foršs un pat samērā piemērots ikdienai. atšķirībā no visiem pārējiem :)

1 Read Comments reply