gossip_girl ([info]gossip_girl) wrote 2. Maijs 2010, 22:09
Mans veltījums kamejām :)

Kamejas - ļoti senas rotas, kas mūsdienās atkal kļūst modernas. Ar kamejām gan nevar rotāties visur un pie visa. Šīs cēlās un vērtīgās piespraudes gados vecākas dāmas nēsāja kā īstenas dārglietas. Tradicionāli tās piesprauda vertikāli tieši zem balsenes izciļņa, blūzes kakla izgriezuma vidū vai pie samta lentītes ap kaklu.

Nosaukums "kameja" skaidro šīs retās piespraudes izcelsmi. Latīņu valodā cameus nozīmē daudzkrāsainību, chama – tulkojumā ir gliemežvāks. Daudzkrāsaino un daudzslāņaino kameju izgatavošanai izmantoja dārgakmeņus un pusdārgakmeņus, taču kamejas ir darinātas arī no mīkstāka un vieglāk apstrādājama materiāla, tātad no gliemežvākiem. Tāpat tās ir grieztas no dzintara, ziloņkaula un koraļļiem. (Informācija par kamejām no portāla www.delfi.lv)

Esmu jau vairākus gadus pārņemta ar šīm skaistām rotām. Manā kolekcijā ar 17 kamejas brošas, gan pašdarinātās, gan pirktas, gan no vecmammas laikiem :) Vēl man ir vesels arhīvs ar kameju bildēm un izgriezumiem. Vakar uztaisīju pati vienu 

Diemžēl bilde ir no web kameras tāpēc tik zema kvalitāte.

Pēdējā laikā jūtos īpaši iedvesmota radīt skaistas lietas. Laikam pavasaris galvā. Man vajadzētu sēdēt caurām dienām rakstīt bakalaura darbu, bet es taisu brošiņas un aktīvi vācu materiālus jaunam radošam darbiņam %) Labi, nav jau tā, ka es pavisam pametu to b.d. novārtā. Piektdien b.d. ietvaros es biju intervēt vienu iepakojuma dizaina ekspertu. Ārkārtīgi iedvesmojoši un aizraujoši parunājām 1,5 stundas. Vēlāk iespējams publicēšu kādu gabaliņu intervijas Communitiesad_loving :)

Tags:
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: