Indiāņu blūzs & Kovboju rokenrols - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
GonzoKd

[ website | Indiāņu blūzs & Kovboju rokenrols ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

atgriešanās? Dec. 31st, 2009|02:05 pm

gonzokidd

Džinksētie Brāļi Ziemeļi: Epilogs?

Kas notika ar Ziemeļu leģendāro „Putnu mājas ierakstu”? Ir viegli uzdot jautājumu, uz kuru ir grūti atbildēt...

Tātad 90-tā gada pavasarī Eduards atgriezās Amerikā ar visām lentām, lai veiktu ieraksta masteringu un pavairošanu. Lidojot ar vienmotora lidmašīnu no Čikāgas uz Koloradospringsu (kur atradās studija), tā iekļuva negaisā. Lidmašīnu atrada pēc trim dienām kalnu aizā, neviens nebija izdzīvojis. Lai arī ieraksta lentas neviens rūpīgi nemeklēja, lidmašīnas vrakā tās starp mantām neatrada.

Pēc paziņojuma par šādu nelaimi, viens no brāļiem piedzīvoja nervu sabrukumu, turklāt abi pārtrauca aktīvi muzicēt. 2003. gadā labākos medību laukos devās arī skaņu tehniķis Alvis – iespējams viņi abi ar Edvardu tad nu atkal klausās brāļu ierakstu.

            Vēl tagad ik pa brīdim parādās it kā uzietais leģendārā „Putnu mājas” ieraksta materiāls. Līdz šim gan tie ir bijuši kādas maz zināmas folk-roka grupas demo ieraksti vai pašu Brāļu Ziemeļu ārkārtīgi sliktas kvalitātes koncertieraksti.

---

Kāpēc šo rakstīju? Pirmkārt, tas ir visai interesants stāsts. Otrkārt, nemanot ir pagājuši jau 20 gadi kopš šī noslēpumainā „Putnu mājas ieraksta”. Treškārt, Brāļi Ziemeļi atkal ir atgriezušies, lai rakstītu albumu!

Bet ceturtkārt, tā ir arī daļa manu bērnības atmiņu, daļa no tā neizskaidrojamā, mistiskā pagātnes saldi sērīgā sentimenta. Brāļu Ziemeļu leģenda man joprojām ir dzīva arī šodien.

Nav zināms, vai kāda no „Putnu mājas ieraksta” dziesmām tiks iekļauta gaidāmajā albumā. Tā pagaidām vienīgā dzirdētā - „Brienot tumsu" – gan ir tikai nedaudz virs LR2 līmeņa... Bet varbūt arī tā ir kārtējā Brāļu Ziemeļu mistērija – iedot ko vienkāršu un pieticīgu... pirms atgriezties ar ko pavisam ģeniālu? To arī vēlētu viņiem; tāpat visiem – nākamajā gadā izdarīt ko paveikt ko patiešām spēcīgu, labu & nozīmīgu, kas nav izdevies visā iepriekšējā dzīvē.


link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: