Indiāņu blūzs & Kovboju rokenrols - Džārmušs [entries|archive|friends|userinfo]
GonzoKd

[ website | Indiāņu blūzs & Kovboju rokenrols ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Džārmušs [Dec. 18th, 2009|01:50 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]
[skaņu celiņš |Django Reinhardt - Acid Jazz]

Šodien(vakar) biju uz to Džārmuša filmu.

Vecais zēns palicis diezgan ekstravagants, lai neteiktu pat, masu skatītājiem atklāti nedraudzīgs. Šķietami jau rēķinājies ar domu, ka 98-99% šo viņa darbu neapjēgs (arī līdz šim tas cipars nebija zem 75% apmēram). Un uztaisījis protesta filmu.

Pat ja pieņemu, ka nojēdzu to ideju, paskaidrot tiem 98% būtu pagrūti. Vai drīzāk neiespējami vairākumam...

Every morn and every night, some are born to sweet delight. Some are born to sweet delight; some are born to endless night. (W.Blake)

Filma par mākslu, par mūzu, par tās miegu & nāvi, par dzīvi, cilvēkiem, par pasauli, mūziku, kino, glezniecību, par stāstiem, par ļaunumu, par gļēvumu aiz biedējošām maskām, par maģiju visapkārt; par tiem, kas cenšas to iznīcināt.

Redzēt vajag, ja gribi redzēt!


linkizelpot?

Comments:
From:(Anonymous)
Date:December 18th, 2009 - 01:57 pm
(Link)
Es laikam nemānīšu sevi, un nekādiem retajiem, viedajiem procentiem sevi nepieskaitīšu - bet filmu izbaudīju no sākuma līdz (ideāli pēkšņajam) galam! Noteikti ka milzums atsauču palika nepamanītas (starp citu, vari tomēr pamēģināt aizrakstīt man uz epastu, ja ko vērtīgu saprati), bet gaisotne filmai (ar smalku ironiju pāri visam tam, ko uzskaitīji) tāda, ka cepuri virsūm, un tad atkal nost vecajam zēnam par godu. Un tā reizes 3 pēc kārtas.

Man bij īpašas pārdomas par mūzu un "never, while I am working"

A.G.
[User Picture]
From:[info]gonzokidd
Date:December 18th, 2009 - 02:06 pm
(Link)
Nedomāju, ka tur bija milzums atsauces & pašcitāti.
Vilcienā bija tā japāniete no Mystery Train, arī viesnīcu epizodēs šādi tādi flešbeki. Viņi cauri brauca tam mežam, kas atgādināja Dead Man bērzus - tikai tādi nomācoši simetriski, konformiski, birokrātiski.
[User Picture]
From:[info]dzha
Date:December 19th, 2009 - 10:51 pm
(Link)
:) piedod, drikst drusku piekasiities - Tu saki JJ "vecais zeens" !!?? :) nusss... ta it ka butu chomi :) un zini, ko vinsh gribejis un domajis :)
ne ir ok. man patik veseliga pashapzinja. man patik ari Tavi ieraksti - vismaz tie, ko izlasiiiju. tiesam ljoti. tieshi tadelj nedaudz par detaljam :)...khm, piedod. vnk manas autoritates un ta... :) izbrinijos :)
[User Picture]
From:[info]gonzokidd
Date:December 20th, 2009 - 02:28 pm
(Link)
Nē, nē, personīgi Džimu nepazīstu (pagaidām).
Bet tur ir tā sajūta, ka mūsu izpratnes par pasauli ir ļoti līdzīgas. Uz līdzīgām frekvencēm eksistencē, garīgās sajūtās & mākslā.
Ārkārtīgi cienu JJ, jo viņš ir retais, kas spēj & kam izdodas pateikt ko būtisku. Nevis radīt mākslu mākslas dēļ &/vai izklaidi izklaides dēļ. Iespējams viens no absolūti nedaudzajiem, kas šīs 3 lietas spēj izcili apvienot.
Līdzīgi kā vecais zēns Selindžers.
[User Picture]
From:[info]dzha
Date:December 22nd, 2009 - 09:50 am
(Link)
ok. ok :) man skiet bijis piekasigs noskanjojums todien :)
From:(Anonymous)
Date:December 21st, 2009 - 09:29 pm
(Link)
Baidos, ka šī ieraksta autors pie familiārisma nebij vainīgs - tas bija manā komentārā.
Redzi, tur ir kkāda mākslinieku nezinu, laime vai nelaime - ja mākslas darbs aizķer un izraisa rezonansi, tad uz mirkli šis cilvēks liekas pazīstamāks un saprotamāks ne tikai par tiem ļaužiem, ar ko tobrīd dali kino zāli (koncerttelpu/kvarķirņikistabu/gleznu galeriju/...), bet arī - par vienu otru, ar kuru ikdienā runājies visai un krietni daudz. Pat ja tā saprastā daļiņa ir bijusi desmitā vai simtu-desmitā daļa no tā, ko cilvēks tiešām vēlējies pateikt..

Bet kopumā - vārds jau vietā - mana humora izjūta ne vienmēr izspēlē adekvātus un vietā esošus jokus! :)

A.G.
[User Picture]
From:[info]dzha
Date:December 22nd, 2009 - 09:52 am
(Link)
nea, es runaju par ierakstu. komentaru ipasi nelasiju :) bet viss ir ok.