Picking up pieces of a broken heart -- Day [entries|friends|calendar]
Toulouse-Lautrec

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

Par ko balsot? [29 Sep 2006|10:30pm]
Nemīlu politiķus. Balsotu par partiju, kurā to ir vismazāk. Skatos www.cvk.lv un, kāda veiksme, pats pirmais saraksts un tikai viens deputāts tajā! Paskatos programmu - tik nenopietni, ka negribas balsot. Pat dievturība ir iepīta. Reliģija un filozofija taču ir katra personīgā lieta, nevis valsts lieta.

Palasu pārējās programmas, visi tikai sola jaunus un jaunus ierobežojumus turīgajiem cilvēkiem, nevis turību ierobežotajiem. Es gribētu partiju, kas izveidotu valsti, kas būtu neatkarīga no pārējās pasaules, un kuras pilsoņi būtu neaktarīgāki no valsts. Es gribētu partiju, kurā es personīgi pazītu vismaz vienu deputātu, t.i., kurā būtu mans deputāts, pārstāvis (deputy) šī vārda nozīmē.

Vai tiešām pirms vēlēšanām man nāksies lozēt saraksta numuru?
post comment

Elektromagnētiskie lauki (EML) [29 Sep 2006|10:39pm]
Elektromagnētiskie lauki. Dabas neatņemamā sastāvdaļa. Mūsdienās gan tie ir citādi, nekā laikā, kad cilvēks tika radīts. Mūsdienās tas pats cilvēks savām ērtībām ir radījis ierīces, kas izstaro papildus elektromagnētiskos laukus. Tos parasti nevar ne redzēt, ne dzirdēt, nedz arī sajust. Pretēji ir ar to iedarbības sekām. Augstspriegumu līniju tuvumā vistas dej kantainas olas, kultūraugi nīkst. Dzīvniekiem, kas ilgstoši pakļauti mobīlo telefonu veida elektromagnētiskajam starojumam, mainās uzvedība un embriju attīstība. Lokatoru tuvumā dzīvojošajiem cilvēkiem attīstās nervu slimības. Pie katodstaru monitora strādājošajiem cilvēkiem pavājinās acu muskulatūra, kā rezultātā ievērojami bojājas redze.
Līdz galam, kā tieši uz cilvēku iedarbojas EML, nav skaidrs. Bet ir noskaidrots, ka mobīlajiem telefoniem ir mikroviļņu krāsns (vēl saka - siltumnīcas) efekts. EML iedarbībā organisma audiem palielinās temperatūra. Tas esot iemesls minētājām uzvedības un embriju attīstības izmaiņām. Kaut gan īsviļņu EML nespēj ieiet dziļi ķermenī (skinefekts), ja tā jauda nav pietiekami liela, atšķirībā no 50Hz augstspriegumu līnijas, kuras dēļ vistām kantainas olas (mana piezīme: frekvence, iespējams, nav vienīgais noteicējs, jo augstspriegumu līnijai jauda ir nevis 1W vai 10W (mobīlo sakaru ierīču jauda), bet gan 100000W).

Izlasīju šo: http://www.who.int/peh-emf/.

Rakstīts. Ka vājie magnētiskie lauki nav kaitīgi un ka apkārt ir tikai vājie magnētiskie lauki vien, bet stiprie lauki ir norobežoti.
Paranojai )
Tā ir rakstīts. Bet es aprunājos ar kādu radiotehnikas un elektronikas speciālistu, kas man situāciju izskaidroja daudz savādāk.

Teica tā, ka pie 50Hz un cits garo viļņu starojums iziet cauri ķermenim, tāpēc iedarbības nav - kvanti iziet cauri. Savukārt īsviļņu starojums apstājas ķermenī (iepriekšminētais skinefekts, kura dēļ īsviļņu starojums uzskatīts par it kā nekaitīgu), tāpēc tas veic iedarbību. Bet tajā, ka zem 50Hz augstsprieguma līnijas vistām ir kantainas olas, nav vainojams 50Hz magnētiskais lauks. Augstsprieguma līnijām līdzās 50Hz ir arī citu frekvenču EML. Savukārt EML kaitīguma būtība ir tāda, ka arī cilvēkam ir savi EML (biolauks). Katras organisma norises pamatā ir elektrība. Ja uz cilvēku iedarboties ar EML, kura frekvences pusperiods ir vienāds ar atbilstošas norises frekvenci, tad atkarībā no tā, vai pusperiodi sakrīt tieši vai pretēji, var panākt, lai EML tiek pastiprināts vai kompensēts. Tas savukārt izraisa izmaiņas organisma darbībā.

Lai kā arī būtu īstenībā, stirnas nekad netuvojas augstsprieguma līnijām, vienmēr cenšas atrast apkārtceļu. Baidās. No kā? (retorisks jautājums)

Viss, ko pagaidām varu darīt lietas labā, ir izslēgt mobīlos telefonus vietās, kur nav zonas (laukos, it īpaši ceļā uz mājām). Izmantot handsfree (bet ne bluetooth). Nākotnē iepērkoties izvēlēšos mazjaudīgas elektropreces.
post comment

Flamenco [29 Sep 2006|10:43pm]
[ music | Pepe Romero - Soleares ]

Pepe Romero ir neatkārtojams. Bet es pacentīšos apgāzt šo apgalvojumu.

post comment

Gribu vēl vienu darbu [29 Sep 2006|10:48pm]
Esmu par to sācis rakstīt šeit.

Izskatās, ka ir iznākums - papildus darbs pats mani atrada. Piezvanīja paziņa un piedāvāja taisīt ringtoņus. Kaut gan nezinu, iespējams, brīvprātīgi, bez samaksas. Tāpat neatteikšos. Apnika bezjēdzība.
post comment

navigation
[ viewing | September 29th, 2006 ]
[ go | previous day|next day ]